Skip to main content
  • Antwerpen/Brecht: vanaf 11 december extra treinen

Antwerpen/Brecht: vanaf 11 december extra treinen

Vanaf 11 december heeft de NMBS het treinaanbod tussen de stations Antwerpen-Centraal en Noorderkempen (Brecht) verhoogd. Voortaan rijden dagelijks zes extra piekuurtreinen op deze lijn, met tussenstop in Antwerpen-Luchtbal. Als in maart 2017 de aanleg van de ring rond Brecht is afgerond, zal de parking het station Noorderkempen door pendelaars nog beter bereikbaar zijn.

Vanuit de regio in en rond Brecht was het treinaanbod richting Antwerpen beperkt. Vanuit het station Noorderkempen heeft de NMBS de frequentie van en naar Antwerpen-Centraal nu stevig opgedreven. Zowel ’s ochtends en als ’s avonds worden telkens drie extra treinen ingelegd tussen station Noorderkempen in Brecht en Antwerpen Centraal. Voortaan vertrekken ’s ochtends bijkomend piekuurtreinen om 6.30, 7.26 en 8.30 uur. Ze doen er een kwartier over tot Antwerpen-Centraal. Telkens met tussenstop in Antwerpen-Luchtbal. Dit bijkomende aanbod zorgt ervoor dat de station Noorderkempen en Antwerpen-Centraal tijdens de piek elke dertig minuten met elkaar verbonden zijn.

Werken ring geen invloed meer op bereikbaarheid station

Ondertussen legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de laatste hand aan de aanleg van de ring rond Brecht. Op 8 december 2016 zijn de werken aan het kruispunt van de Lessiussstraat (N115) met de aansluiting naar de nieuwe ringweg (N115b) afgerond. Het verkeer tussen Brecht en Sint-Lenaarts hoeft het niet langer een omleiding te volgen. Daardoor is terug vlotter verkeer mogelijk voor pendelaars richting station en snelweg.

Aan de nieuwe ringweg (N115b) zelf wordt nog volop gewerkt, de openstelling ervan is gepland in maart 2017. Eens de ringweg klaar, kunnen pendelaars het centrum van Brecht vermijden en nog vlotter het station Noorderkempen bereiken.

Meer info over station Noorderkempen: //www.belgianrail.be/nl/stations-en-trein/zoek-een-station/6/noorderkempen.aspx

Meer info over de ring rond Brecht: //wegenenverkeer.be/werken/aanleg-laatste-fase-ringweg-rond-brecht