Skip to main content
  • Antwerpen/Borsbeek/E34/E19/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 maart

Antwerpen/Borsbeek/E34/E19/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Kennedytunnel:

Op 5 maart wordt er op de Antwerpse ring in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Op 6 maart is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

 Rupeltunnel:

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van 7 en 8 maart, telkens tussen 20 en 6 uur. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel:

Tijdens de nachten van 12 en 13 maart wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112). Eerst is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel:

Op 14 maart wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12). Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Krijgsbaantunnel:

Op 19 maart wordt op de R11 in de Krijgsbaantunnel in Borsbeek/Mortsel gewerkt in de richting van Mortsel, de nacht daarop op 20 maart in de koker richting Borsbeek. Dit telkens tussen 20u en 6u. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel:

Tijdens de nachten van 21 en 22 maart wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 20 en 4 uur telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Meer info vindt u hier