Skip to main content
  • Antwerpen/Boom/Wilrijk/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 7 mei

Antwerpen/Boom/Wilrijk/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 7 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 7 mei en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Kennedytunnel:
Op 7 mei wordt er op de Antwerpse ring in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Op 8 mei is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30 uur afgesloten.

Rupeltunnel: 
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van 9 en 10 mei, telkens tussen 20 en 6 uur. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom. 

Jan De Vostunnel: 
Tijdens de nachten van 14 en 15 mei wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112). Eerst is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 
Op 16 mei wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12). Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel: 
Op 17 mei wordt er van 23 tot 6 uur gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel: 
Op 21 mei wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Bolivartunnel ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.


Blauwtorentunnel/Gasthuistunnel: 
In de Blauwtorentunnel en Gasthuistunnel vinden er onderhoudswerken plaats op 22 mei van 20 tot 6 uur. De tunnels zijn dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.


Van Eycktunnel:
In de Van Eycktunnel wordt gewerkt op 23 mei van 20 tot 6 uur. De tunnel is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 
Tijdens de nachten van 23 en 24 mei wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 20 en 4 uur telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Meer info vindt u hier