Skip to main content
  • Antwerpen/Beveren/Mortsel/R1/R2/R11: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 6 juni

Antwerpen/Beveren/Mortsel/R1/R2/R11: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 6 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 juni en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Kennedytunnel:
Op 5 juni wordt er op de Antwerpse ring in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Op 6 juni is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.
  
Craeybeckxtunnel 

Op 6 juni wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in de koker richting Antwerpen gewerkt. De daaropvolgende nacht van 7 juni, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Van 21u tot 6u wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20u30 afgesloten.
  
Frans Tijsmanstunnel: 
Op 11 juni wordt er op de R2 gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, de daaropvolgende nacht van 12 juni in de koker richting Beveren. Van 20u tot 6u wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.
  
Beverentunnel:
Op 13 juni wordt er op de R2 gewerkt in tunnelkoker richting Stabroek ’s nachts gewerkt. De daaropvolgende nacht van 14 juni in de koker in de richting van Beveren aan de beurt. Van 20u tot 6u worden de respectievelijke tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Krijgsbaantunnel: 
Op 18 juni wordt op de R11 in de Krijgsbaantunnel in Borsbeek/Mortsel gewerkt in de richting van Mortsel, de nacht daarop op 19 juni in de koker richting Borsbeek. Dit telkens tussen 20u en 6u. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel: 
Tijdens de nachten van 27 en 28 juni wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 202en 6 uur telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.
 

Meer info vindt u hier