Skip to main content
  • Antwerpen/Beveren/Borsbeek/E34/E19/R2/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 4 december

Antwerpen/Beveren/Borsbeek/E34/E19/R2/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 4 december

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 4 december en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Kennedytunnel:

Op 4 december wordt er op de Antwerpse ring in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Op 5 december is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30 u. afgesloten.

Craeybeckxtunnel

Op 6 december wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in de koker richting Antwerpen gewerkt. De daaropvolgende nacht van 7 december, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Van 21 tot 06 u. wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30 u. afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel:

Op 11 december wordt er op de R2 gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, de daaropvolgende nacht van 12 december in de koker richting Beveren. Van 20  tot 06 u. wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Beverentunnel:

Op 13 december wordt er op de R2 gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, de daaropvolgende nacht van 14 december in de koker richting Beveren. Van 20 tot 06 u. wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Krijgsbaantunnel:

Op 18 december wordt op de R11 in de Krijgsbaantunnel in Borsbeek/Mortsel gewerkt in de richting van Mortsel, de nacht daarop op 19 december in de koker richting Borsbeek. Dit telkens tussen 20 en 06 u. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel:

Tijdens de nachten van 18 en 19 december wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 20 en 4 u. telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.