Skip to main content
  • Antwerpen: werken Tunnelplaats vanaf 30 oktober

Antwerpen: werken Tunnelplaats vanaf 30 oktober

Op 30 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor de heraanleg van de Tunnelplaats en Ankerrui in Antwerpen. Er worden nutswerken uitgevoerd in verschillende fases. Er worden tijdelijk doorgangen of afslagstroken afgesloten. Tot 1 december is de Ankerrui Zuid afgesloten. Op 24 oktober gaat een infomoment door over deze werken op het infopunt Noorderlijn.

Van 30 oktober tot 3 november worden een aantal doorsteken gemaakt ter hoogte van de zijstraten van de Ankerrui Zuid. Het gaat om de Rijnpoortvest, Ankerrui Noord (ter hoogte van de Zeevaartstraat), de Stijfselrui, de Stijfselstraat en het Hessenplein. Lokaal worden kortstondig doorgangen of afslagstroken afgesloten.

Ankerrui-zuid afgesloten tot 1 december

Van 6 november tot 1 december worden nutswerken uitgevoerd aan de zuidkant van de Ankerrui. Hierdoor is de Ankerrui Zuid afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer rijdt om via de Ankerrui Noord en de Koeikensgracht om de Leien te bereiken. De rijrichting van de Rijnpoortvest wordt omgekeerd zodat plaatselijk verkeer de Stijfselrui kan bereiken. Lokale ondernemingen en handelszaken blijven enkel te voet bereikbaar. Vanaf 20 november tot begin december wordt een doorsteek gemaakt aan de Zeevaartstraat. Verkeer dat de parking Godefriduskaai wil inrijden, doet dat in de Godefriduskaai via het Van Schoonbekeplein. Aansluitend op deze nutswerken start de heraanleg van de Zeevaartstraat. De heraanleg neemt ongeveer drie weken in beslag.

Infomoment op 24 oktober

We adviseren u om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de bereikbaarheid van de omgeving en uw mobiliteit goed voor te bereiden. Het infomoment dat door de Noorderlijn wordt georganiseerd, kan u daarbij helpen. Op dinsdag 24 oktober kan u tussen 17 en 19 uur terecht op het infopunt Noorderlijn (Theaterbuilding, Italiëlei 122, 2000 Antwerpen) met al uw vragen rond deze werken.

 

Overzichtskaarten en meer informatie over deze nutswerken vindt u hier.