Skip to main content
  • Antwerpen: werken Sint-Pietersvliet

Antwerpen: werken Sint-Pietersvliet

Vanaf 16 januari starten De Lijn, Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Antwerpen opnieuw met werken van de Noorderlijn aan de Sint-Pietersvliet. De werfzone breidt uit tot in de Sint-Paulusstraat. Er zijn omleidingen voorzien. De werken in deze zone duren tot eind maart 2017.

De werken waren tijdelijk stilgelegd. Dat komt doordat een aantal nutsleidingen dieper moeten worden gelegd. Ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Pietersvliet en de Van Meterenkaai legt de aannemer de nutsleidingen onder het voetpad. Bijkomend zal er ook een stuk riolering in de Sint-Pietersvliet worden vernieuwd.

De verkeerscirculatie in een aantal straten wordt daardoor aangepast. Het is niet meer mogelijk om de Lange Schipperskapelstraat uit te rijden. U kunt de straat uitrijden via de Kriekenstraat, die tijdelijk dubbelrichting wordt. Parking Tolhuis blijft bereikbaar via de Rijnkaai. Er zal een doorgang worden voorzien. De omleiding via de Lange Koepoortstraat en Klapdorp blijft gelden. De werken duren tot eind maart.

Meer info en omleidingskaart