Skip to main content

Haven/Lillo: werken Scheldelaan starten op 13 maart

De startdatum voor de werken van de Scheldelaan (N101) is vastgepind op 13 maart. Dan start netbeheerder Elia met de aanleg van een nieuwe hoogspanningskabel onder het wegdek tussen Lillo en Zandvliet. Aansluitend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek. De werken duren tot april 2018. Vanaf 16 maart wijzigt de verkeerssituatie.

Wijziging verkeerssituatie vanaf 16 maart

Van 13 tot 16 maart is er nog verkeer mogelijk in beide richtingen met lokale hinder. Vanaf donderdag 16 maart wijzigt de verkeerssituatie. Boven het complex van de Zandvliet- en Berendrechtsluizen – alsook langs de Scheldekant op het sluizencomplex – blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Het verkeer beschikt over één rijstrook in elke rijrichting. Onder het sluizencomplex is doorgaand verkeer enkel richting Lillo/Antwerpen mogelijk. Doorgaand verkeer dat komt het complex R2-Scheldelaan wordt omgeleid via de R2 en de A12. Lokaal bestemmingsverkeer richting Zandvliet blijft mogelijk tot aan de toegangsweg van Vesta Terminal.

Scheldelaan volledig afgesloten op 11 maart t.h.v. BASF

Op zaterdag 11 maart wordt de Scheldelaan in het noorden van de Antwerpse haven gedurende een dag volledig afgesloten ter hoogte van poort 7 aan de terreinen van BASF. BASF plaatst die dag een tijdelijke voetgangersbrug over de Scheldelaan om voetgangers veilig te laten oversteken tussen de personeelsparking en het bedrijfsterrein tijdens de werken van Elia en AWV op de Scheldelaan.

Werken Kruisweg ook van start

Door vertraging bij de goedkeuring van de signalisatievergunning, kunnen de werken aan de Kruisweg pas starten op 13 maart. Vanaf dan zal verkeer van Berendrecht naar Lillo een omleiding via de Antwerpsebaan volgen. In de omgekeerde richting kan de Kruisweg wel worden gebruikt.

Info en omleidingskaarten over deze werken vindt u hier. Ondernemingen met bijkomende vragen kunnen terecht bij de bereikbaarheidsadviseur van AWV via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be