Skip to main content

Deurne: Heraanleg Bisschoppenhoflaan start op 6 maart

Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. AWV zal het versleten betonnen wegdek vervangen door een nieuwe rijweg en fietspad in asfalt. De werken duren tot het einde van het jaar. Hinder is vooral te verwachten van 14 maart tot 1 juni: doorgaand verkeer beschikt dan slechts over één rijstrook per rijrichting.

 

Na 1 juni zijn alle rijstroken opnieuw beschikbaar. Tijdens de werken worden de Keesinglaan en de Santvoortbeeklaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze straten zijn bereikbaar door de Middelmolenlaan dubbelrichting te maken. Fietsers en voetgangers hebben wel vrije doorgang.

Ondernemingen maximaal bereikbaar

Tijdens de werken wordt steeds een rijstrook voorzien voor bezoekers en leveranciers van bedrijven in de werfzone. Zo blijven zij steeds toegankelijk. Enkel tijdens specifieke, zeer lokale werken die enkele dagen duren, kan de toegang tot het bedrijf moeilijk zijn. Ondernemingen in de onmiddellijke omgeving van de werfzone ontvangen binnenkort van AWV een uitnodiging voor een overlegmoment om de bereikbaarheid te bespreken.

Werken in fases

Om de hinder tijdens de werken te beperken, werkt de aannemer gefaseerd. Tussen 6 maart en begin juni wordt de rijweg heraangelegd en het fietspad opgebroken. Daarna volgen de nutswerken en de afwerking van het fietspad, werken met beperkte verkeershinder.

Werken klaar voor werken Azijnbrug

Er worden in 2017 nog werken uitgevoerd in de omgeving. De verschillende infrastructuurbeheerders stemmen deze werken op elkaar af om Deurne zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Zo zullen de werken van de Bisschoppenhoflaan klaar zijn voor de Azijnbrug zal worden onderbroken. Nv De Scheepvaart, bevoegd voor de werken van de Azijnbrug, zal hierover binnenkort een infomoment voor bedrijven organiseren. We houden u hierover op de hoogte.

 

Meer informatie over de heraanleg, de fasering en de alternatieve routes, vindt u hier.