Skip to main content
  • Antwerpen: Vanaf 23 oktober fasewissel werken Italiëlei

Antwerpen: Vanaf 23 oktober fasewissel werken Italiëlei

Op 23 oktober starten De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken op de Italiëlei. De werfzone breidt zich dan uit over de middenrijbaan, van de Tunnelplaats tot aan de Noorderplaats. De doorgang tussen de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht wordt definitief afgesloten van zodra de nieuwe Londenbrug in gebruik is.

Autoverkeer blijft mogelijk op twee rijstroken in elke richting, op de parallelwegen. Ook voetgangers en fietsers kunnen zich blijven bewegen langs de werf. De fietsoversteek aan de Ellermanstraat zal wordt tijdelijk afgesloten. Fietsers kunnen dan ook gebruikmaken van de parkbrug of de nieuwe doorsteek aan de Duboisstraat. De Cassiersstraat wordt dubbelrichting voor autoverkeer.

Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht afgesloten na ingebruikname Londenbrug

Door technische problemen is de opening van de Londenbrug uitgesteld. Om de werken op de Italiëlei toch verder te kunnen zetten volgens de vooropgestelde timing, is besloten om de doorgang tussen de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht nog open te laten zolang de Londenbrug niet in gebruik kan worden genomen. Eens de brug in bedrijf, verdwijnt dit kruispunt zoals ook voorzien in het definitieve ontwerp.

 

Meer informatie vindt u hier