Skip to main content
  • Antwerpen: twee maanden werken in Jan De Vostunnel vanaf 16 juni

Antwerpen: twee maanden werken in Jan De Vostunnel vanaf 16 juni

Tijdens het weekend van 16 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige renovatiewerken in de Jan De Vostunnel (A112). Tijdens de werken is de koker richting Brussel afgesloten. Het verkeer richting Brussel wordt door de koker richting Antwerpen geleid en het verkeer richting Antwerpen wordt bovengronds omgeleid. De werken duren twee maanden.

Eerder werd de tunnelkoker richting Antwerpen aangepakt. Nu is het de beurt aan de tunnelkoker richting Brussel. In deze koker vinden er saneringswerken plaats en wordt de elektromechanische uitrusting vernieuwd. Om de nieuwe verlichting, ventilatie- en veiligheidssystemen te kunnen plaatsen, moet eerst de oude tunnelbekleding verwijderd worden. De tunnel gaat daarom helemaal dicht.

Timing van de werken en hinder 

De werken in de tunnelkoker richting Brussel starten rond het weekend van 16-17 juni en zullen ongeveer twee maanden duren. De tunnelkoker wordt tijdens deze periode volledig afgesloten. Het verkeer richting Brussel wordt door de andere koker (richting Antwerpen) gestuurd en zal nauwelijks hinder ondervinden. Het verkeer richting Antwerpen wordt net als vorig jaar bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei (N186). 

Het verkeer richting Gent en Brugge wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei (N186). Wie naar Antwerpen-centrum moet, wordt via de Bevrijdingstunnel naar de R1 omgeleid. Het lokale verkeer rijdt via de Jan Van Rijswijcklaan (N177). Wie grotere afstanden moet afleggen, wordt aangeraden de E19 te nemen. 

Om een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer te garanderen, geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidsbeperking van 50 km/u. 

Meer info vindt u hier