Skip to main content
  • Antwerpen: Twee maand nachtwerken Jan De Vostunnel vanaf 14 januari

Antwerpen: Twee maand nachtwerken Jan De Vostunnel vanaf 14 januari

Op 14 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het tweede deel van de renovatie van de tunnelkoker richting Antwerpen in de Jan De Vostunnel. De tunnelkoker wordt ‘s nachts afgesloten. Afhankelijk van de bestemming van het verkeer worden diverse omleidingen georganiseerd. Tegen 16 maart moeten de werken klaar zijn.

 

Vorige zomer begon AWV met sanerings- en renovatiewerken in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. De bekleding van de tunnelwanden en het plafond werd vernieuwd. Nu wordt de nieuwe elektromechanische uitrusting in de tunnelkoker aangebracht. De werken vinden nachts plaats en zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. In deze periode wordt er iedere week gedurende vijf nachten gewerkt (telkens van zondagnacht tot en met donderdagnacht) tussen 21 uur en 5 uur.  Overdag is de koker altijd open.

Omleidingen richting Antwerpen

Voor het verkeer richting Antwerpen en richting Gent/Brugge (via de R1) zijn er verschillende omleidingsroutes voorzien wanneer de koker ’s nachts dicht is. Het verkeer richting Gent en Brugge wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei (N186), de Kolonel Silvertopstraat (N148) en de Binnensingel (R10) om zo via de oprit Berchem (nr. 5) op de Ring (R1) te komen. Wie naar Antwerpen-centrum moet, wordt via de Bevrijdingstunnel naar de R1 omgeleid. Wie grotere afstanden moet afleggen, wordt aangeraden de E19 te nemen. 

 Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.