Skip to main content
  • Antwerpen: nieuwe fase heraanleg Slachthuislaan vanaf 14 februari

Antwerpen: nieuwe fase heraanleg Slachthuislaan vanaf 14 februari

Op 14 februari start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met een nieuwe fase van de werken aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Vanaf dan wordt het wegdek aan de stadszijde aangepakt. Er blijft één rijstrook beschikbaar in elke richting voor het doorgaand autoverkeer. De werken zijn afgerond tegen de zomer van 2018.

Als eerste gaan de nutsmaatschappijen aan de slag. Deze hebben ongeveer een maand nodig om alle leidingen te vernieuwen of te verleggen. Nadien volgt de aanleg van het voet- en fietspad en van de rijweg. Tijdens deze werken blijft het kruispunt met de Kalverstraat steeds open in alle richtingen. In de loop van mei wordt ook dit kruispunt vernieuwd en wordt de volledige straat in één keer voorzien van nieuwe asfalt. Hierdoor zal het kruispunt een twee weken toe zijn voor alle verkeer. Tegen de zomer is de volledige Slachthuislaan klaar.

Bedrijven steeds bereikbaar

Gedurende de werken is steeds één rijstrook beschikbaar in elke richting voor het doorgaand autoverkeer. De Kalverstraat blijft steeds bereikbaar, behalve tijdens de korte periode dat het kruispunt heringericht wordt. Bedrijven en handelszaken zijn steeds bereikbaar tijdens de werken. Enkel tijdens de aanleg vlak voor de toegang kunnen bedrijven en handelszaken voor een korte periode moeilijk bereikbaar zijn.

 

Meer info vindt u hier.