Skip to main content
  • Antwerpen: Londenbrug terug in gebruik vanaf 11 november – doorsteek Italiëlei definitief dicht

Antwerpen: Londenbrug terug in gebruik vanaf 11 november – doorsteek Italiëlei definitief dicht

Na 16 maanden onderbreking, gaat de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje op 11 november terug open voor alle verkeer en wordt de Rijnkaai opnieuw bereikbaar. Doordat de Londenbrug terug in gebruik is, gaat vanaf 13 november de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdstraat en de Koeikensgracht definitief dicht. Verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet, kan dan via de Cassierstraat rijden die voortaan dubbelrichting wordt.

De Londenbrug is vervangen door een nieuw en breder exemplaar met tramsporen. Het kantelpunt van de brug is gewijzigd waardoor de brug naar de andere zijde zal openen. De brug is voorzien van een hydraulisch systeem waardoor de brug in 180 seconden open of dicht gaat.

De werken aan de Londenbrug zijn gestart op 8 augustus 2016. Aan de vervanging van de Londenbrug is twee maanden langer gewerkt dan voorzien omwille van een fout in de uitwerking van het ontwerp van de brug. Er is nu een oplossing voor gevonden die toelaat veilig verkeer te organiseren. De werken zijn een onderdeel van het project Noorderlijn, de tramverbinding die door De Lijn, de stad Antwerpen en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer wordt aangelegd tussen het centrum van de stad, het Eilandje en het noorden van de stad.

Doorsteek Van Aerdstraat – Koeikensgracht definitief dicht

Doordat de Londenbrug nu open is voor verkeer, gaat vanaf maandag 13 november de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdstraat en de Koeikensgracht definitief dicht voor verkeer. De Cassierstraat wordt dan een dubbelrichtingsstraat. Verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet, kan dan via de Cassierstraat rijden.

De tijdelijke voetgangersbrug aan het Willemdok is niet langer nodig en wordt gedemonteerd nadat de Londenbrug in gebruik genomen is.

Meer info vindt u hier.