Skip to main content
  • Antwerpen: laatste fase weren Cadix-wijk van start

Antwerpen: laatste fase weren Cadix-wijk van start

Vanaf 10 januari start AG VESPA, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen, met met de laatste fase van de werken aan de Cadix-wijk: de heraanleg van het laatste gedeelte van de rijbaan van de Kattendijkdok Oostkaai tussen de August Michielsstraat en de Londenstraat. Begin februari zijn deze werken afgerond. Aansluitend start de heraanleg tussen de Madrasstraat en de Mexicobruggen. In juni moeten die werken klaar zijn.

Het centrale gedeelte van de Kattendijkdok Oostkaai bijna is afgewerkt. Vanaf 10 januari wordt de tijdelijke omleidingsweg afgesloten en kan alle verkeer terug over de vernieuwde Kattendijkdok Oostkaai rijden. De Cadix-wijk is dan opnieuw toegankelijk via de Madrasstraat, Indiëstraat en August Michielsstraat.

Voor de uitvoering van de werken wordt het verkeer lokaal omgeleid via de aangrenzende (toekomstige) trambaan. Op het kruispunt aan de Londenstraat worden tijdelijk extra verkeersmaatregelen voorzien: de verkeerslichten worden uitgeschakeld en de August Michielsstraat wordt tijdelijk enkelrichting tot aan het kruispunt met de Napelsstraat. Ook fietsers worden omgeleid.

Toelating nodig voor laden en lossen

Nadat de werken zijn afgerond zal de kade van het Kattendijkdok enkel nog toegankelijk zijn voor diensten. Het laden en lossen van goederen en/of het bevoorraden van schepen kan enkel nog na toelating van de Stadshavendienst. Het gebied aan de noordzijde zal enkel toegankelijk zijn via een slagboom. Vanaf eind februari 2017 kunt hiervoor een aanvraag doen bij de stadshavendienst:  stadshavendienst@stad.antwerpen.be of telefonisch via 03 338 93 14.

Aansluiting Mexicobruggen

Aansluitend op de definitieve ingebruikname van de Mexicobruggen start eind februari de heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai tussen de Madrasstraat en de Mexicobruggen. De heraanleg  wordt uitgevoerd in twee fasen zodat er steeds doorgaand verkeer mogelijk blijft over één van beide bruggen. De werken nemen 3 maanden in beslag. Hiermee is de volledige heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai afgerond. 

Meer info via info@vespa.antwerpen.be