Skip to main content
  • Antwerpen: herinrichting Tunnelplaats op 8 januari van start

Antwerpen: herinrichting Tunnelplaats op 8 januari van start

Op 8 januari 2018 start in Antwerpen de herinrichting van de Tunnelplaats. De heraanleg gebeurt in verschillende fasen en zal klaar zijn tegen juni 2019. Tijdens de werken is er geen verkeer naar de Leien mogelijk via Ankerrui-Zuid. De Waaslandtunnel blijft steeds bereikbaar. Infopunt Noorderlijn organiseert op 19 december een infomoment.

In de eerste fase van de werken pakt de aannemer de Tunnelplaats, Ankerrui-Zuid en de Zeevaartstraat aan. Deze werken duren tot juli 2018. Tijdens de werken is er geen verkeer naar de Leien mogelijk via Ankerrui-Zuid. Verkeer wordt geadviseerd via het Hessenplein en de Paardenmarkt naar de Leien te rijden.

Tegelijkertijd voert netwerkbeheerder Elia kabelwerken uit op de Ankerrui-Zuid en de Rijnpoortvest. De herinrichting gebeurt samen met de werken aan de Italiëlei zodat beide werven zo goed mogelijk op elkaar afgestemd kunnen worden.

In de Zeevaartstraat starten op 8 januari voorbereidende nutswerken. In april 2018 start de heraanleg van deze straat.

Infomoment op 19 december 2017

We adviseren u om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de bereikbaarheid van de omgeving en uw mobiliteit goed voor te bereiden. Het infomoment dat door de Noorderlijn wordt georganiseerd, kan u daarbij helpen. Op 19 december om 19.00 uur kan u terecht op het infopunt Noorderlijn (Theaterbuilding, Italiëlei 122, 2000 Antwerpen) met al uw vragen rond deze werken. Tijdens het infomoment krijgt u meer uitleg over de fasering en het verloop van de werken.

Meer informatie vindt u hier.