Skip to main content
  • Antwerpen: grote vertraging werken Noorderlijn: knip Leien verwacht tot eind 2019

Antwerpen: grote vertraging werken Noorderlijn: knip Leien verwacht tot eind 2019

De werken aan de Noorderlijn, de tramlijn die De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel aanleggen over de Antwerpse Leien, zullen ernstige vertraging oplopen. De aannemer heeft een aangepaste planning voorgesteld waarin de eindtiming van de werken verschuift naar februari 2020. Verwacht wordt dat de zogenaamde knip van de Leien een jaar langer zal duren: tot december 2019.

De aannemer loopt ernstige vertragingen op bij de ondergrondse werken: het premetrostation Opera, de autotunnels, de parking en de fietsenstalling. Ook bovengronds schuift de heraanleg van de Teniersplaats op, omdat deze samenhangt met de realisatie van de fietsparking.

Wijzigende timing

De oplevering van de Teniersplaats bovengronds wordt nu door de aannemer voorzien in december 2018. Nog volgens het voorstel van aangepaste planning van de aannemer zijn de werken op de Noorderlaan eind april 2018 voltooid. De tram over de Londenstraat naar de Noorderlaan zou volgens de planning van de aannemer dan operationeel moeten zijn in juni 2018. Het Operaplein wordt volgens die planning grotendeels opengesteld in juli 2018, het premetrostation Opera in maart 2019. De aannemer voorziet nu het openen van de autotunnels in december 2019. Dit zou kunnen betekenen ook dat de knip in de Leien 12 maanden langer in stand zal worden gehouden.

De stad Antwerpen onderzoekt de nieuwe planning en de wijze waarop het project binnen het nieuwe tijdsbestek op een kwaliteitsvolle manier gerealiseerd kan worden.

Meer info

Meer info vindt u hier.