Skip to main content
  • Alfaport Voka denkt mee over nieuwe Tijsmanstunnel
Voka Community -

Alfaport Voka

Op 25 september heeft de Werkbank Haventracé zijn stakeholders uitgenodigd op een eerste participatiemoment. Op de agenda stonden een aantal ontwerpvoorstellen voor een tweede Tijsmanstunnel. Alfaport Voka formuleerde enkele aandachtspunten die betrekking hebben op o.a. verkeersdoorstroming, ADR-veiligheid en de flexibiliteit van het systeem in geval van onvoorziene, tijdelijke hindernissen. 
Eind oktober staat een volgende bijeenkomst gepland. 


In de Werkbank Haventracé gaan overheden, burgerbewegingen, sociale en economische partners, maatschappelijke verenigingen en experten samen op zoek naar concreet uitgewerkte voorstellen voor het Haventracé. De afspraken voor het Haventracé kaderen in het Toekomstverbond, een akkoord tussen burgerbewegingen en overheden. Naast het aanleggen van de Oosterweelverbinding, is ook een bijkomende as nodig om doorgaand verkeer rond de stad Antwerpen te leiden. Dit zal worden georganiseerd via het Haventracé, dat de E34 via de tunnelcomplexen in het havengebied verbindt met de A12 en vervolgens doorstuurt naar de E19 en E313. Om het havengebonden verkeer niet extra te belasten, wordt daarom een tweede Tijsmanstunnel voorzien onder het Kanaaldok.
Zowel Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland als Alfaport Voka zijn vertegenwoordigd in de Werkbank Haventracé en behartigen de belangen van de bedrijven in dit proces. Meer info: eliene.vanaken@voka.be

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans