Skip to main content
  • Alfaport Voka denkt mee over herinrichting E34
Voka Community -

Alfaport Voka

Op 23 oktober heeft de Werkbank Haventracé zijn stakeholders uitgenodigd op een tweede participatiemoment. Op de agenda stonden een aantal ontwerpvoorstellen voor de heraanleg van de E34 tussen Waaslandhaven-Oost en Vrasene/Verrebroek, waarbij ook een nieuw op- en afrittencomplex Waaslandhaven-West voorzien wordt (om in te spelen op de toekomstige extra containercapaciteit op Linkeroever). 

In de Werkbank Haventracé gaan overheden, burgerbewegingen, sociale en economische partners, maatschappelijke verenigingen en experten samen op zoek naar concreet uitgewerkte voorstellen voor het Haventracé. De afspraken voor het Haventracé kaderen in het Toekomstverbond, een akkoord tussen burgerbewegingen en overheden. Naast het aanleggen van de Oosterweelverbinding, is ook een bijkomende as nodig om het doorgaand verkeer rond de stad Antwerpen te leiden. Dit zal worden georganiseerd via het Haventracé, dat de E34 via tunnelcomplexen in het havengebied verbindt met de A12 en vervolgens doorstuurt naar de E19 en E313. Hiervoor wordt de E34 over een afstand van 10 km heraangelegd vanaf de aansluiting met de Oosterweelverbinding tot voorbij het op- en afrittencomplex Vrasene/Verrebroek.

Zowel Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland als Alfaport Voka zijn vertegenwoordigd in de Werkbank Haventracé en behartigen de belangen van de bedrijven in dit proces. Meer info: eliene.vanaken@voka.be

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans