Skip to main content

Internationaal ondernemen

Vlaanderen is een van de meest open economieën van de wereld. Internationale handel is dan ook een belangrijk onderdeel voor onze Vlaamse bedrijven. Ondernemen is steeds een beetje avontuur, zeker als we de wereld intrekken. 

Groeien betekent vaak het opzoeken van nieuwe markten, de wereld willen veroveren. Export maakt je productie en bedrijf niet enkel efficiënter en aantrekkelijker voor talent, het maakt je als bedrijf ook wendbaar en veerkrachtig.

Via het uitgebreide netwerk van International Chambers of Commerce, wordt Vlaanderen vertegenwoordigd door de Voka-Kamers van Koophandel. Samen met The Belgian Chambers, staan we steeds op uitkijk naar opportuniteiten om onze ondernemers op de kaart te zetten

Voka is de stem van de Vlaamse ondernemingen bij onder andere het Agentschap voor Buitenlandse Handel. Daarnaast ondersteunt en begeleid het team Internationaal Ondernemen bedrijven uit alle levensfases om hun internationale ambities waar te maken. Met Flanders Investement & Trade als partner bezorgen we onze leden de voorbereiding om de stap te zetten buiten onze grenzen.

De Voka-Kamers van Koophandel leveren je exportdocumenten, organiseren tal van workshops, contactmomenten en kort- en langlopende trajecten. We gaan ook mee op verkenning in het kader van de Week Internationaal Ondernemen, Start2Export2 en via missies om een beeld te krijgen van de potentiële markt. Kortom, een aangepast aanbod voor elke onderneming.

Denk je aan internationaliseren? Bekijk zeker onze kalender voor opkomende activiteiten in uw regio rond internationaal ondernemen

Met ons team staan we steeds klaar voor de nodige info en advies. De Voka-Kamers van Koophandel beantwoorden jaarlijks meer dan 1000 individuele vragen van bedrijven rond Internationaal Ondernemen. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren.

Contactpersonen Internationaal Ondernemen

Voka-Vlaams-Brabant

Isabelle Meulemeester

Relatiebeheerder - Coördinator Internationaal Ondernemen

Full bio of Isabelle Meulemeester

Voka-Antwerpen-Waasland

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Full bio of Jill Suetens

Voka-Limburg

Valerie Jennes

Adviseur internationalisatie & innovatie

Full bio of Valerie Jennes

Voka-West-Vlaanderen

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Full bio of Daphne Renier

Voka-Mechelen-Kempen

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Voka-Oost-Vlaanderen

Stefan Derluyn

Directeur regio Gent en Haven - Manager Internationaal Ondernemen - Manager Exportdocumenten

Full bio of Stefan Derluyn

Voka nationaal

Astrid Demeulenaere

Junior projectmanager internationaal ondernemen en starten

Full bio of Astrid Demeulenaere

Volg ons ook op Twitter en LinkedIn via #VokaInternational