Skip to main content
Zakendoen in Marokko

Zakendoen in Marokko

Bij het ontplooien van handelsactiviteiten in het buitenland wordt nog te weinig naar Marokko gekeken. Nochtans kan uitbreiden naar dit land een logische volgende stap voor uw onderneming zijn. Wij geven u ‘10 reasons why’ en verwelkomen u op 23 april 2019 voor de opleidingsdag ‘Zakendoen in Marokko’.

Zakendoen in Marokko

10 goede redenen om zaken te doen in Marokko

 1. Verrassend dichtbij. Vanuit Brussel sta je met een vlucht van iets meer dan 3 uur al in Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko.
 2. Economische groei. Marokko is een van de meest stabiele economieën van Noord-Afrika en kent een constante economische groei over de voorbije halve eeuw.
 3. Belangrijke haven. De goederenhaven Tanger Med is qua capaciteit de grootste haven van Afrika. Bovendien investeert de Marokkaanse overheid sterk: tegen 2030 zullen 5 nieuwe internationale havens gebouwd worden.
 4. Geostrategische positie. Marokko wordt beschouwd als toegangspoort tot de rest van Afrika, zo kan je gemakkelijk de meer dan 1 miljard inwoners van het Afrikaanse continent bereiken.
 5. Steeds beter onderwijs. Marokko investeert sterk in het verbeteren en moderniseren van het onderwijs. Hierdoor is er steeds meer gekwalificeerd personeel te vinden waarop je kan vertrouwen bij het opzetten van een vestiging in Marokko of bij het outsourcen van activiteiten.
 6. En français. Een groot deel van de Marokkaanse bevolking spreekt Frans, handig als je kennis van het Arabisch niet zo ver reikt. 
 7. Connecties met België. Marokko sloot verschillende samenwerkingsakkoorden met België af en is een belangrijke partner van de Europese Unie. Eind 2018 trok de grootste economische missie ooit van België nog naar daar en laten we vooral ook de 500.000 Belgen met Marokkaanse origine niet vergeten.
 8. Politieke en institutionele stabiliteit. Koning Mohammed VI heeft de meeste politieke macht in handen en is enorm populair bij de bevolking. Dit maakt van Marokko een van de meest stabiele landen in Noord-Afrika.
 9. Talrijke kansrijke sectoren. Bijvoorbeeld: Marokko wil tegen 2030 52% van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen, de overheid zal hiervoor 30 miljard dollar investeren. Misschien kan jouw onderneming hier mee van profiteren? Andere kansrijke factoren zijn onder meer afvalverwerking, automobielindustrie en voeding.
 10. Goede infrastructuur. De Marokkaanse infrastructuur voldoet aan alle internationale normen en standaarden: een uitgebreid snelwegennetwerk, meer dan 15 internationale luchthavens, een grote haven, goede telecommunicatie-infrastructuur…

Opleidingsdag – Zakendoen in Marokko

Interesse of misschien zelfs al overtuigd? Volg de opleidingsdag ‘Zakendoen in Marokko’ zeker mee. Bovendien kan u tijdens de lunch in gesprek gaan met de ambassadeur van Marokko over de mogelijkheden die het land te bieden heeft voor uw onderneming. 

Programma

 • 9.00 – 9.30 u. Verwelkoming en kennismaking
 • 9.30 – 10.45 u. Marokkaanse cultuur bij zakendoen
 • 10.45 – 12.00 u. Exporteren naar Marokko: juridisch, fiscaal en administratief
 • 12.00 – 13.30 u. Lunch met de Marokkaanse ambassadeur
 • 13.30  - 14.45 u. Outsourcing naar Marokko
 • 14.45 – 16.00 u. How to: een kantoor openen in Marokko
 • 16.00 – 16.30 u. Bedrijfsgetuigenis


Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot maandag 15 april. Meer weten? Stuur een mailtje naar Maaike Van Overmeire.
 

Adres

Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Voka Box)
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

€200, excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

 

10% korting voor een tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf.
 


Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

 

kmo-portefeuille

 

Hulp nodig?

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat