Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Workshop: Krachtig en effectief leiderschap vanuit Insights Discovery
Insights

Workshop: Krachtig en effectief leiderschap vanuit Insights Discovery

Wenst u als leidinggevende te groeien in uw rol? Wilt u uw communicatie afstemmen op elk individueel teamlid? U wenst de samenstelling van uw team te optimaliseren?

Het Insights Discovery® Profiel is een betrouwbaar en statistisch gevalideerd instrument dat veel wordt ingezet in leiderschapstrajecten. Het maakt gebruik van een waardevrije kleurentaal die goed beklijft en snel wordt geaccepteerd. Dit profiel is toepasbaar op alle niveaus van uw organisatie en is zeer geschikt voor internationale teams of organisaties.

Het uitgangspunt van het Insights Discovery® Profiel is dat elke persoon uniek is. Het laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, te waarderen en te benutten. De effectiviteit van communicatie en interactie hangt nauw samen met de mate waarin gesprekspartners op elkaar afstemmen en verbinding met elkaar maken.

Dit alles maakt het Insights Discovery® Profiel tot een uniek instrument dat aan de ene kant uitdaagt te werken aan minder ontwikkelde kanten, en aan de andere kant stimuleert te groeien vanuit kracht.

Inschrijven voor deze workshop kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Kaat Creupelandt.

Programma

Voor de training 

 • U vult in maximaal 20 minuten een online vragenlijst in met 25 meerkeuzevragen. Aan de hand hiervan wordt een uitgebreid, persoonlijk Insights Discovery® Profiel opgesteld, dat u inzicht en tips over uw sterke en ontwikkelpunten geeft.

Tijdens de training

 • Via verschillende oefeningen verkennen we de kenmerken van de 4 kleuren (Vurig rood, Stralend geel, Zacht groen, Helder blauw) en krijgt u inzicht in welke kwaliteiten en valkuilen spelen in de kleuren. Eenmaal u zelf hebt ingeschat wat uw voorkeuren zijn, krijgt u uw persoonlijk profiel overhandigd, dat u kan inkijken en bespreken.
 • We leggen de link met de communicatie op de werkvloer via oefeningen die u toelaten de kleuren te herkennen en uw communicatie er op af te stemmen.
 • We leren het onderscheid tussen feedback en kritiek geven, en hoe de verschillende kleuren hiermee omgaan.

U ontvangt uw persoonlijk profiel, een naslagwerk en Insights bouwblokjes

Na de training 

 • Mogelijkheid tot individuele coaching op basis van uw Insights profiel.
 • Mogelijkheid tot teamworkshops en in-company opleiding met Insights.

Doelstelling van de opleiding

 • Deelnemers inzicht geven in hoe zij communiceren, wat daarbij hun sterke punten zijn, welke hun blinde vlekken zijn, en waar de ontwikkelpunten liggen.
 • De deelnemers herkennen de kenmerken van de verschillende kleuren en bouwen van hieruit begrip op voor de manier van werken van de ander, die kan verschillend zijn van de hunne. 
 • Via inzicht in de kleuren kunnen de deelnemers zich beter afstemmen op de ander en op die manier (nog) efficiënter leiding geven, ze weten hoe feedback te geven aan de verschillende kleuren.
 • Inzicht verwerven in hoe de dynamiek tussen de verschillende kleuren kan spelen en waarop te letten bij de samenstelling van een team. 

Doelgroep 

Leidinggevenden, medewerkers die anderen aansturen op de werkvloer, Hr-medewerkers/managers, medewerkers die vanuit hun rol veel met anderen communiceren en leiding geven (projectleiders, teamleiders,…) 

Om de kwaliteit van de opleiding te kunnen garanderen, wordt de groep beperkt tot 15 deelnemers.

Trainer

Martine Brackx is zaakvoerder van MB Training en communicatie. Ze is een ervaren trainer die vanuit de praktijk de nodige voorbeelden kan geven, de link kan leggen met wat u in uw profiel vindt, en hoe dit te “vertalen” naar de praktijk. Martine is een erkend Insights practitioner en ervaren coach die de tool professioneel weet te hanteren. MB Training en communicatie beschikt over de licentie om te werken met het Insights Discovery® systeem.
 

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 380 euro
 • Niet-leden: 570 euro

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

kmo

Erkenningsnummer Voka voor opleidingen:  DV.O104126

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx