Workshop Instructiefilms maken

12/02/2019

Creëer een efficiënt leereffect met een duidelijke filminstructie: snel en juist nieuwe handelingen of procedures aanleren.

Video’s maken een instructie veel sneller bevattelijker dan een tekst of uitleg. Zo kunnen jouw medewerkers of klanten sneller de machine of het product gebruiken. Er zijn weliswaar enkele richtlijnen om jouw video zo duidelijk mogelijk te maken. Ook is er uiteraard het technische luik.

Tijdens deze opleiding van 1 dag – in een beperkte groep - tonen we je aan de hand van een case hoe je daaraan kan beginnen. 

Inhoud
Tijdens deze workshop leer je zowel een professionele camera gebruiken als DSLR* camera (of smartphone). 

  • Hoe maak je een analyse
  • Wat breng je in beeld,
  • Hoe schrijf je een script,
  • Hoe jouw filmlocatie inrichten zodat deze ‘professioneel’ oogt
  • Hoe stel je de camera in,
  • Welke beelden moet je maken en hoe je daar een professioneel ogende film van maakt met tekst, beeld en voice-over.

Doelgroep
Van ondernemer, medewerkers tot de marketing-, communicatie-professionals.

We beginnen bij de basis, dus iedereen welkom die wil te weten komen hoe je werkt met zowel een professionele camera, de DSLR* camera of de smartphone.

(*DSLR = digital single-lens reflex; een veel voorkomende camera die gebruikt wordt op bedrijven)

Jouw trainer
Fernando Pauwels is zaakvoerder bij Motion in Sync, een bedrijf dat vooral Brandowners helpt hun visuele communicatie in het oog te laten springen, door het maken van allerhande bewegende beelden die een sterk verhaal vertellen. Daarnaast is hij vaste huisdocent bij Catena Company, het grootste Adobe Certified Training Center in België.