Workshop Excel: Draaitabellen

13/03/2018

Excel biedt tal van mogelijkheden om kleinere en grotere gegevenstabellen te analyseren. In deze opleiding maakt u kennis met de krachtigste mogelijkheid die het pakket biedt om uit een omvangrijke gegevenstabel héél snel “net die” gegevens te filteren die u nodig heeft.
Deze gegevens kunnen dan ingevoegd worden in het rapport dat u aan het vervolledigen bent.

Gedaan met urenlang bepaalde tellingen manueel te doen. In een handomdraai kan u de belangrijkste cijfers rangschikken volgens uw wensen en in 1-2-3 kan u met dezelfde gegevens reeds een eerste analyse doen. Eens u dit instrument ontdekt heeft, gaat het heel snel deel uit maken van uw “dashboard” om uw onderneming of afdeling nog beter te doorgronden.

Inhoud

  • Algemene eigenschappen van een goede databank;
  • Een draaitabel: rapport maken, gegevens selecteren, gegevens vernieuwen, gegevens filteren;
  • Draaitabel bewerken: draaitabel opnieuw indelen, velden toevoegen, velden verwijderen, draaitabelveld aanpassen, berekende velden en items, formules;
  • Draaitabel opmaken: lay-out wijzigen, eindtotalen weergeven en verbergen, groeperen en groep opheffen, sorteren, top 10;
  • Draaigrafieken (inleiding): terminologie, weergave van de gegevens, verschillen tussen draaigrafiekrapporten en gewone, niet-interactieve grafieken, een draaigrafiekrapport maken.


Doelgroep
Iedereen die functies wil gebruiken om efficiënter in Excel te werken.
Basiskennis Excel vereist.
Een laptop voor elke deelnemer is voorzien.

Jouw  trainer
Hans Swinnen - InFidem.
Hans heeft een pedagogische achtergrond met een voorliefde voor ICT.  Met meer dan 15 jaar ervaring in end-user training en maatwerk blijft het voor Hans een uitdaging om ook uw Office-kennis aan te scherpen.  De trainingen die dagelijks door hem gegeven worden, staan voor input door de deelnemer, interactie, structuur en no nonsense antwoorden.  Dit alles in een aangenaam en praktijk reëel kader.