VOLZET - Sales class 3: Nooit meer koud prospecteren

06/12/2018

Tijdens deze interactieve sessie leert u hoe u ervoor zorgt dat potentiële klanten zelf naar u toekomen.

“Kan u het even op mail zetten? Mevrouw zit momenteel in meeting, ze zal u zelf opnieuw contacteren. U stuurt best een mail naar info@bedrijfsnaam.com." "Meneer heeft momenteel geen tijd. Uw firma heeft ons eerder gecontacteerd. Op dit moment is er geen interesse”.

Velen zien er zich tegenop om de telefoon te nemen en koud te prospecteren. Gebrek aan enthousiasme en uitstelgedrag zijn heel herkenbaar. U weet namelijk niet hoe men zal reageren. U loopt het risico om afgewezen te worden en kille, soms zelfs negatieve reacties te krijgen. Prospecteren is echter heel belangrijk. Een bedrijf verliest jaarlijks gemiddeld 15% van haar klanten. Prospecteren is de zuurstof van elk bedrijf.

Tijdens deze interactieve sessie leert u hoe u ervoor zorgt dat potentiële klanten zelf naar u toekomen. Wist u bijvoorbeeld dat 70% van de new business komt via doorverwijzing?

Programma

Aan de hand van oefeningen, reflectie, theorie en rollenspelen versterkt u uw natuurlijke verkopersvaardigheden.

  • De Direct marketing methode
  • De Vergeet-me-niet methode
  • De Hebt-u-mij-gezien methode
  • De Ik-nodig-uit-methode
  • De Klant-van-een-ander methode

Na deze workshop:

  • Kent u de vele dimensies van prospecteren
  • Past u nieuwe vormen van prospectie toe
  • Hebt u een actieplan zodat u nooit meer ‘koud’ hoeft te prospecteren

Trainer

Geert Delobelle

 

Geert Delobelle is zelfstandig business consultant bij Thomas International Belux en 22 jaar geleden gestart. Als hogeschooldocent kent hij ook de didactische aanpak om een maximaal leereffect op korte tijd te realiseren. Hij is auteur van drie boeken over sales & onderhandelen. Maak vooraf kennis op www.geertdelobelle.be


 

Voor wie?

Voor zaakvoerders, business developers en medewerkers die hun verkoopvaardigheden willen optimaliseren via een praktijkgerichte salestraining. Het is mogelijk om andere medewerkers af te vaardigen per workshop. 

 

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Zerline Van Acker of bel 0494 47 91 49.

 

Ontdek ook de andere sales classes