Voka Visit Renewi (Gent Zeehaven) - Werp een blik op een hele hoop afvalexpertise

17/05/2018

Op donderdag 17 mei krijgen we de kans om een exclusief kijkje te nemen achter de schermen van een uniek waste-to-productbedrijf. Welkom bij Renewi voor een hoop afvalexpertise!

De afvalbedrijven Van Gansewinkel en Shanks vormen sinds begin 2017 het nieuwe toonaangevende waste-to-productbedrijf Renewi. Renewi is zowel afvaldienstverlener als grondstoffen- en energieleverancier. Het bedrijf zamelt afval in en bewerkt of verwerkt het afval tot grondstoffen en energie.

De nieuwe naam, Renewi, weerspiegelt het erfgoed van de twee ondernemingen, hun complementaire activiteiten en deskundigheid en hun gecombineerde positie in het hart van de circulaire economie. De naam onderschrijft bovendien dat innovatie om nieuwe producten en hoogwaardige grondstoffen te ontwikkelen, een belangrijk onderdeel is van Renewi’s toekomst.

Renewi bezoeken? Altijd een schone zaak!

Wat Renewi bijzonder maakt, is dat het afvalbedrijf zich exclusief richt op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval. Van de 15 miljoen ton afval die het bedrijf jaarlijks verwerkt, wordt 90% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.

De ambitie is om tegen 2020 75% van het afval tot nieuwe grondstoffen te recycleren en zelf te ontwikkelen tot nieuwe eindproducten, zoals kantoorpapier, kattenbakvulling, verf …

Op donderdag 17 mei zijn we te gast bij Renewi voor een schone kijk op afval. U verneemt er meer over het waste-to-product bedrijfsmodel en de rol van Renewi in het centrum van de circulaire economie.

Programma 

  • 18.00 u. Onthaal van de deelnemers door Voka
  • 18.15 u. Korte verwelkoming door regiodirecteur Voka, Stefan Derluyn | Bedrijfsvoorstelling door het gastbedrijf | Rondleiding doorheen de bedrijfsgebouwen
  • 20.30 u. Afsluitende receptie met gelegenheid tot netwerking

Gelieve stevige schoenen aan te trekken! 

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 14 mei 2018. Meer weten? Stuur een mailtje naar Team Netwerking of bel 052 33 98 12.