Voka Visit - Igepa

15/03/2018

(Snelle) groei door diversificatie

Op 15 maart zijn we te gast bij Igepa Belux in Aalter. Deze marktleider in de papierdistributie vond zichzelf na de doorbraak van het internet opnieuw uit dankzij diversifiëring en inspireert ons over strategieën om (snel) te kunnen groeien door diversificatie.

Igepa

In 1977 werd in het West-Vlaamse Zwevezele groothandel Grepapier opgericht. Het bedrijf verhuisde al in 1982 naar Aalter en werd in 1988 verkocht aan de Duitse groep Igepa. In 2002 veranderde de naam in Igepa Belux. Igepa Belux telt vandaag 300 medewerkers, waarvan 220 in Aalter.

CEO Dirk Salens vertelt: “Vóór de doorbraak van het internet beleefde de hele papierketting gouden tijden, van de papierproducenten tot de uitgevers. Tot de financiële crisis na 2008 en de opgang van communicatie via het internet alles veranderden. Op tien jaar tijd daalde het papiervolume met 50%. Meer dan een derde van de drukkerijen ging failliet, stopte of consolideerde.”

Igepa Belux bleef niet bij de pakken zitten en schaafde zijn strategie bij. Ze kozen voor diversifiëring:
- Enerzijds door het uitbreiden van het productengamma voor hun bestaande klanten in de drukkerijwereld. Door gerichte overnames versterkten ze hun aanbod met grafische software, inkten, lijm, belettering en productie en afwerkingsmachines.
- Anderzijds ontwikkelden ze vanuit onze ervaring in logistiek en distributie een aanbod naar de industrie, diensten en handel. Na grondige afweging kozen ze voor twee gamma’s: verpakkingsproducten en hygiëne.

CEO Dirk Salens laat ons meekijken in de succesvolle strategie van ‘groei door diversificatie’ en gunt ons meteen een blik achter de schermen. Aansluitend is er uiteraard de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tijdens het netwerkmoment.

Programma

  • 15.00 – 15.20 u. Ontvangst en verwelkoming door regiodirecteur Christel Geltmeyer
  • 15.20 – 16.00 u. Voorstelling bedrijf en casus Igepa rond thema ‘(snelle) groei door diversificatie door dhr. Dirk Salens
  • 16.00 – 17.00 u. Rondleiding in het bedrijf
  • 17.00 – 18.00 u. Netwerkmoment met hapje en drankje

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 13 maart 2018. Meer weten? Stuur een mailtje naar netwerking.gent@voka.be of bel 09 266 14 40.