Skip to main content
Map

Voka Visit in de Nieuwe Gevangenis Dendermonde

Op donderdag 21 september brengen we een bezoek aan de Nieuwe Gevangenis van Dendermonde, gevolgd door een netwerkmoment. 

Nieuwe gevangenis Dendermonde

Programma

 • 17.00 uur: Onthaal
 • 17.30 uur: Toegangscontrole 
 • 18.00 uur: Introductie door regiodirecteur, Christel Geltmeyer
 • 18.10 uur:
  • Introductie tot gebouw en werking door Inrichtingshoofd Caroline Criel
  • Voorstelling ‘ Cellmade ‘ – tewerkstelling voor gedetineerden  in de gevangenis, door Directeur Tine Verhenne 
 • 18.30 uur: Rondleiding
 • 19.15 uur: Netwerkmoment
 • 20.30 uur: Voorzien einde
   

Belangrijke richtlijnen

 • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van hun ID –kaart.
 • Gsm’s, laptops, fototoestellen of andere elektronische dragers mogen de inrichting niet binnen.
 • Iedereen passeert de metaaldetectie, best zoveel mogelijk metalen voorwerpen in de wagen achterlaten of deze kunnen ook opgeborgen worden in een locker.
   

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot maandag 18 september of tot wanneer het volzet is (maximum 35 deelnemers). Bekijk zeker de richtlijnen voor dit bedrijfsbezoek. 
 

Meer over Cellmade

In maart 2023 opende de nieuwe gevangenis in Dendermonde. Deze bevat twee grote werkplaatsen. De werkplaatsen worden uitgebaat door Cellmade, een autonome dienst binnen de FOD Justitie die instaat voor de tewerkstelling van gedetineerden binnen een gevangeniscontext. Het is jou misschien ook wel bekend als de Regie van de Gevangenisarbeid. 

Cellmade voorziet verschillende werkplaatsen met diverse specialisaties. Zo beschikt zij over een schrijnwerkerij, boekbinderij, drukkerij, smidse, kaasmakerij, boerderij, kleermakerij, bakkerij... De werkplaatsen bieden ondernemers ondersteuning bij assemblage, mailings, verpakken, kartoneren, sorteren, swifteren, plooien, monteren, naaien...


Cellmade is een bedrijf al (g)een ander! 

Het is voor bedrijven ook toegestaan eigen personeel te laten meewerken of een controlebezoek te brengen aan de werkplaats. Als een ondernemer werk uitbesteedt aan Cellmade, betaalt hij niet alleen een heel concurrentiële prijs maar helpt hij ook gevangenen mee bij hun re-integratie. De winsten van Cellmade worden gebruikt voor beroepsopleidingen, welzijnsprojecten, …


Er wordt voorzien in competente teams met deskundige opvolging en een kwaliteitscontrole tijdens en na de uitvoering. Onze diensten zijn snel beschikbaar, offertes worden vlot bezorgd. Opdrachten kunnen heel discreet uitgevoerd worden, maar ze zijn steeds op zoek naar sociale ondernemers die hun verhaal ook mee willen uitdragen. De gevangenis levert goed werk!

Cellmade bestaat uit lokale teams van administratieve afdelingen. Cellmade Vlaanderen staat onder leiding van Tine Verhenne, Kathleen Van De Vijver en Peter Geldhof.  


Werk wordt aangeleverd via onze sales afdeling, voor meer info of een offerte : luc.callaert@just.fgov.be voor Beveren/Dendermonde. 
 

Contactpersoon

Céline Van den Bossche

Events & Netwerking - Info & Advies

Adres

Poort van Dendermonde (Nieuwe Gevangenis Dendermonde)
Tanneweg 1
9200 Dendermonde

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden

Niet leden, gelieve contact op te nemen met Valérie Smessaert.

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Nacht van de Verbeelding 2023