Voka Update: De duurzame wijk

14/09/2017

vu

Duurzaam en energiezuinig bouwen wint alsmaar meer aan belang. Maar ben jij al helemaal klaar om mee te gaan in deze trend? Met hun praktijkcase legt Wienerberger de nodige tips & tricks aan de dag, zodat jij hier zelf mee aan de slag kan.

Met ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem lanceert Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen, een opvallend pioniersproject. De wijk werd volledig vanuit een duurzame invalshoek aangepakt, en dit zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. Gesteund op een toekomstgerichte visie met respect voor de Belgische bouwtraditie. Bij de aanleg van de wijk werd gestreefd naar ecologisch en energiezuinig wonen en er werd dan ook maximaal met duurzame materialen en oplossingen gewerkt. Tevens was een verantwoord nabuurschap ook een target. Dit unieke en innovatieve project zet dan ook de standaard voor duurzaam wonen in de toekomst.

 

Programma
Aan de hand van de verschillende hoofdstukken waaruit een BREEAM dossier wordt opgesteld, gebeurt de toelichting over de genomen maatregelen, uitgevoerde studies en wordt dit gekoppeld aan het grotere verhaal betreffende duurzaamheid. Omdat we ook steeds de haalbaarheid van het project in rekening willen brengen, werd er ook een zeer gedetailleerde economische studie uitgevoerd. Op basis van deze resultaten over een langere termijn bekeken, worden doordachte ontwerpkeuzes gemaakt waarbij het doel om een BREEAM excellent score te behalen steeds gevrijwaard blijft.


Doelgroep
Deelnemers die oog hebben voor duurzame ontwikkelingen en/of technieken of hierover meer willen leren in het kader van toekomstige projecten.


Docent
Kim Van den Broeck
Wienerberger

 

Contactpersoon
Valerie Vanherle
+32 11 56 02 53
valerie.vanherle@voka.be

wienerberger