Voka Update - Cash for car en het mobiliteitsbudget

22/05/2018

Deze infosessie geeft u een stand van zaken rond de recente cash for car-regeling en het mobiliteitsbudget. We maken daarnaast ook de vergelijking met het multimodale model.

Het Parlement zette op 15 maart ll. het licht op groen voor de cash for car-regeling. Daardoor kunnen werknemers hun bedrijfswagen inruilen voor een licht belaste cashvergoeding. Dat kan tot 700 euro netto per maand opleveren.

Naast die cash for car wil de regering ook een mobiliteitsbudget invoeren. Daarmee kunnen werknemers hun bedrijfswagen ruilen voor een kleiner en milieuvriendelijker model. Met het overige budget kunnen ze duurzame verkeersvormen zoals een abonnement op het openbaar vervoer of een fiets kopen. Als er geld overblijft, wordt dat uitbetaald. 

Maar hoe regelt u dat nu allemaal? 

Voka Oost-Vlaanderen organiseert een infosessie op dinsdag 22 mei. In deze informatiesessie worden de principes van de federale mobiliteitsvergoeding toegelicht en staan we stil bij de kritiek van de Raad van State en de wijze waarop de regering hieraan het hoofd biedt. Er wordt ook een vergelijking gemaakt met de multimodale oplossing, voorgesteld door de sociale partners en tot slot bekijken we de manier waarop werkgevers aan de slag kunnen met een dergelijk multimodaal model.

Programma

  • 12.00 – 12.30 uur Ontvangst + broodjeslunch
  • 12.30 – 14.00 uur Cash for car: de mobiliteitsvergoeding of het mobiliteitsbudget door Annelies Rottiers, SD Worx.

Spreker

Annelies Rottiers is 10 jaar werkzaam bij SD Worx. Ze is manager van een team Legal- & HR-experts met een passie voor kmo. Samen met haar team inspireert én begeleidt ze bedrijven bij het uitbouwen van een 'werkend en wervend' personeelsbeleid. 

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot vrijdag 18 mei 2018. Meer weten? Stuur een mailtje naar Nathalie Verheyden of bel 052 33 98 12.