Skip to main content

Voka Ladies meets vrouwelijke burgemeesters

100 jaar geleden werd Léonie Keingiaert de Gheluvelt als eerste vrouwelijke burgemeester benoemd. Zij markeerde een mijlpaal in de geschiedenis van het vrouwelijk ondernemerschap. Nu, 100 jaar later, gaan we met Voka Ladies in gesprek met onze vrouwelijke burgemeesters.

Voka Ladies meets vrouwelijke burgemeesters

In juni zijn jullie van harte welkom op het eerste Voka Ladies-event van 2022. Tijdens een walking dinner in Le Plat Pays in Zonnebeke kunnen jullie, als vrouwelijke ondernemers, ervaringen uitwisselen met vrouwelijke burgemeesters.

In 1921 – amper een eeuw geleden – konden vrouwen in België zich voor de eerste keer kandidaat stellen voor het burgemeesterschap. Toen een jonkvrouw uit het West-Vlaamse Geluveld, Léonie Keingiaert de Gheluvelt, als eerste vrouwelijke burgemeester benoemd werd, markeerde zij een mijlpaal in de geschiedenis van het vrouwelijk ondernemerschap.

Om deze unieke gebeurtenis nog eens uit te lichten, organiseert Voka West-Vlaanderen op 2 juni het eerste Voka Ladies-event van 2022 met vrouwelijke burgemeesters van West-Vlaanderen.

Momenteel zijn er een tiental vrouwen burgemeester in onze provincie. Tijdens dit event gaan we in gesprek over ondernemer- en burgerschap om elkaar te inspireren.

Deze sterke burgemeesters zullen het woord nemen:

  • Emmily Talpe, burgemeester van Ieper
  • Ruth Vandenberghe, burgemeester van Kortrijk

Programma

  • 18.30 uur: Ontvangst met een hapje
  • 19.00 uur: Inhoudelijk programma - panelgesprek met onze twee sterke burgemeesters, gemodereerd door Joke Verbeke, onderneemster aan het roer van communicatiebureau Capone
  • 20.00 uur: Walking dinner
  • 22.00 uur: Einde

Heb je vragen of topics die je graag aan bod zou zien komen tijdens het panelgesprek? Die mag je steeds bezorgen aan Isabelle Callens.


Voka Ladies, een professioneel netwerk met focus op ondernemerschap, brengt vrouwelijke ondernemers en kaderleden samen met als doel te adviseren, te inspireren en verbinding te creëren.

Contactpersoon

Isabelle Callens

Eventmanager

Adres

Le Plat Pays
Houtemstraat 43
8980 Zonnebeke

Wanneer

Prijs

  • 65 euro

Voorwaarden

Dit event is exclusief voor Voka-leden.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.