Visueel management: de nieuwe tool om efficiënt te communiceren.

13/02/2019

Visueel management maakt zonder woorden te gebruiken duidelijk wat er moet gedaan worden. Het is een lean managementtool die je helpt bij het continu verbeteren van processen in jouw organisatie ten dienste van de cliënt. Het doel van visueel management is informeren, maar vooral effectief communiceren met behulp van visuele tools. Door gebruik te maken van deze hulpmiddelen krijgt men snel focus en doet men de medewerkers meedenken in continue verbetering. Visuele systemen versnellen drastisch de informatieoverdracht.

Programma

  1. Het menselijk brein en informatie opnemen
  2. Snelheid van visuele informatie startte in de oertijd
  3. Meer vergaderingen, meer controle of visueel management als alternatief
  4. Power Index 
  5. Voorbeelden op de werkvloer
  6. Voorbeelden in office omgeving
  7. Rood/geel/groen communicatie als ondersteuning van een performance management systeem en projectmanagement
  8. Ontwikkelen van white boards en bijhorende (focus-) meetings

Trainer

Ing. Kristof Vanderbist
In 1993 studeerde hij af als bouwingenieur. Na vele jaren ervaring in productie, kwaliteit en projectmanagement, specialiseerde hij sinds 2004 in Lean Six Sigma. Vandaag is hij zaakvoerder van My Kingdom for a Horse waar hij in diverse organisaties en ondernemingen kaizen en lean transformaties doorvoert. Hij is business coach in het kmo challenge & excellence programma van Vlerick Management School.
www.mykingdomforahorse.be

Doelgroep

Leidinggevenden, eerstelijns managers, meestergasten, kader, directie en zaakvoerders die de kmo naar een stabiele werkomgeving willen brengen.

Meer info?

margot.vandermeulen@voka.be of 0499/ 23 48 54