Visite aux Voisins in Doornik

13/11/2017

Voor de 17de editie van Visite aux Voisins zien wij u graag in de crypte van het Stadhuis van Doornik voor een sprong in de geschiedenis.

visitevoisins

Voka West-Vlaanderen werkt nauw samen met de Eurometropool en met CCI WaPi (de Waalse Kamer van koophandel) en CC FB (de Frans-Belgische Kamer van koophandel) om Voka-leden die interesse hebben in de Waalse en Franse markt te helpen. Jaarlijks organiseren we ook samen het netwerkevent 'Visite aux Voisins'. 

Dit jaar verwelkomen we u graag in Doornik, op maandag 13 november e.k.

Het Stadhuis van Doornik ligt in een schitterend park en is gebouwd op de grondvesten van de oude Benedictijnse Sint-Maartensabdij, een 11de-eeuws klooster. 

We laten twee specialisten van het regionale patrimonium aan het woord, Jacky Legge en Pierre Peeters, rond een actueel thema: “Doornik, eens hoofdstad van Clovis, nu Pijler van de Eurometropool”. Ze zullen u laten ontdekken dat de regio Doornik sinds mensenheugenis zeer nauwe relaties onderhoudt met haar Vlaamse en Franse buren en dat het dankzij die samenwerking was en is dat de regio nu ook duidelijk op de kaart staat.
 

Programma:

18.00u : Ontvangst
18.30u : Welkomstwoord door CCI WaPi
18.45u : Conferentie door Jacky Legge en Pierre Peeters
19.15u : Maaltijd (voor- en hoofdgerecht, dessert)
23.00u : Voorzien einde

cpt