Skip to main content
Voka Netwerking

Voka Visit bij Barry Callebaut in Lokeren

Op donderdag 8 december brengen we een bezoek aan "The Chocolate Box" in Lokeren, 's werelds grootste chocolade magazijn. We ontdekken er in het experience center hoe chocolade geteeld wordt en in welke recepten de Groep de cacaobonen allemaal verwerkt. Wie weet, is er voor de lekkerbekken onder ons wel een proevertje bij.

Op donderdag 8 december brengen we een bezoek aan "The Chocolate Box" in Lokeren, 's werelds grootste chocolade magazijn. Van hieruit verdeelt de Barry Callebaut Groep verpakte chocolade- en decoratieproducten van hun fabrieken (o.a Wieze en Halle) naar West-Europa en de rest van de wereld.

Het is ook het eerste gebouw in de Benelux met een BREEAM Outstanding-certificaat, de hoogste score voor duurzame gebouwen!

In het Experience Center kan je ook ontdekken hoe cacao geteeld wordt en hoe chocolade gemaakt wordt, maar de focus ligt vooral op de logistieke wereld. Wie weet, is er voor de lekkerbekken onder ons wel een proevertje bij.

Naast de smakelijke kennismaking met de producten van de Barry Callebaut Groep krijgen we ook een beter zicht op de werking van het wereldwijde distributiecentrum en krijgen we een unieke kijk achter de schermen; wat qua vernieuwende infrastructuur, logistiek en organisatie zeker voor voldoende inspiratie kan zorgen. Ben je er ook bij?

Programma

  • 18.00 - 18.15 u. Onthaal
  • 18.15 - 18.20 u. Verwelkoming door Christel Geltmeyer, regiodirecteur Dendermonde bij Voka Oost-Vlaanderen
  • 18.20 - 19.00 u. Bedrijfsvoorstelling & rondleiding experience center en opslagplaats
  • 19.00 - 20.30 u. Netwerken met een hapje en een drankje

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot 5 december 2022 of tot wanneer het volzet is (maximum 35 deelnemers). Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt).

Nog vragen of volzet? Stuur een mailtje naar Shannon Van den Borre of bel +32 9 266 14 40.

Meer over gastheer Barry Callebaut

Barry Callebaut is opgericht in 1996. Dit was een fusie tussen het Franse Cacao Barry en het Belgische chocolademerk Callebaut. Sommige van de merken zijn ontstaan in het begin van de 19e eeuw en hebben een geschiedenis van meer dan 175 jaar, bijvoorbeeld Bensdorp werd opgericht in 1840 & Cacao Barry in 1842. Sinds 1998 is de Groep ook beursgenoteerd in Zwitserland.

Barry Callebaut België telt 4 productievestigingen: Wieze, Halle, Kortrijk en Malle én opende in 2022 ook het wereldwijde distributiecentrum, alias de Barry Callebaut 'Chocolate Box' in Lokeren. Daarnaast hebben ze in Wieze en Antwerpen ook nog een Chocolate Academy Center en beheren ze wereldwijd 64 productiefaciliteiten. De groep telt ongeveer 2000 medewerkers in België en stelt wereldwijd zo’n 13.000 mensen tewerk. 

In 2020/2021 produceerde Barry Callebaut 2.190.000 ton aan kwalitatieve chocolade en cacaoproducten wereldwijd. De Belgische productie is gelijk aan 25% van Barry Callebaut’s wereldwijde volume. Ze produceren meer dan 6.000 (2020) verschillende recepten, die inspelen op
lokale smaakvoorkeuren en zeer specifieke klantenbehoeften. Ze verwerken elke vijfde cacaoboon die wereldwijd geteeld wordt en maken er de fijnste chocolade en cacao-oplossingen van.

Barry Callebaut is leider in het vormgeven van de toekomst van de chocolade en cacao-innovatie. Ze bieden baanbrekende oplossingen die de activiteiten van zowel onze industriële als Gourmet-klanten ondersteunen en versterken. De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.

De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame
toekomst voor cacao en chocolade.

The Chocolate Box
The Chocolate Box 2
Logistiek
Repacking area
Logistiek floor view
Zonnepanelen over het hele dak van The Chocolate Box
Chocolate Box omgeving
Chocolate Box omgeving 2
Vooraanzicht Chocolate Box omgeving

Contactpersoon

Shannon Van den Borre

Events & Netwerking - Arbeidsmarkt - Onthaal

Adres

Barry Callebaut - Global Distribution Center
Ambachtenstraat 2
9160 Lokeren

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden mits inschrijving

Niet-leden, gelieve contact op te nemen met Valérie Smessaert

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.