Skip to main content
opleiding vb

Vergeet STAR, het nieuwe interviewen heet: CACTUS

Betere selectiegesprekken voeren? Dat kan, door ze meer te richten op attitudes dan alleen op competenties. Sleutelwoord daarbij is het acroniem CACTUS.

Programma

Hoe kan je een kandidaat aan de gesprekstafel beter doorgronden nu de markt van talent droog staat? Het model ‘Slim rekruteren’ helpt je hierbij. Competenties schat je in met het competentiegericht interview. Maar hoe schat je de motivatie goed in? En wat als de kandidaat nog geen ervaring heeft opgedaan? Het CACTUS-model (*) helpt je om de aanpak in te passen in je huidige competentiegerichte manier van interviewen.

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding leer je het model ‘Slim Rekruteren’, het CACTUS-interviewmodel en je leert werken met ‘Attitude in a Box’.

Je leert nieuwe inzichten en krijgt praktische toepassingen aangereikt om je huidige aanpak te verbeteren:
-    Een model Slim rekruteren geschikt voor een arbeidsmarkt met weinig kandidaten;
-    Een gestructureerd CACTUS-interviewmodel CACTUS (*) om een kandidaat snel en accuraat in te schatten;
-    Een kaartenset ‘Attitude in a Box’ waarmee je de kandidaat vraagt om zijn voorkeurattitude te leggen in een matrix;
-    Een taal om over attitudes te rapporteren naast de competenties van een kandidaat

(*): Het CACTUS-model staat voor:
C: Cv, A: Attitudescan, C: Competentiescan,T: Taken, U: Uitklaren, S: Scoring van de kandidaat

Tijdens de opleiding ontvang je het boek ‘Slim interviewen’ dat genomineerd is voor beste boek over rekrutering en beste ontwikkelboek. Voor de oefeningen gebruiken we ‘Attitude in a Box’. Dit is een innovatieve kaartenset waarvan kandidaten zeggen dat ze het verfrissend vinden en wat recruiters blij maakt omwille van de snelle en diepgaande inzichten.

Trainer

Wim Thielemans studeerde Toegepaste Economie aan de KU Leuven en heeft jarenlange ervaring als trainer-consultant. Toen hij in 2004 aan de wieg stond van Dynamo en in 2009 de School for Recruitment startte, kon hij al prat gaan op een rijkgevulde en internationale carrière. Voor Ogilvy was hij werkzaam als Employer Branding Manager. De afgelopen jaren heeft hij professionele recruiters opgeleid van o.a. Adecco, Coca Cola,  EY, Proximus, Ministerie van Financiën, Nike, ISS, Securitas, Selor …. Wim is een enthousiaste trainer met de nodige dosis humor die graag de focus legt op het behalen van resultaten. Eind 2015 schreef hij het boek Slim Interviewen. Op de website www.sliminterviewen.be kan je onder de rubriek recensies indrukken lezen over dit innovatieve boek. Ondertussen verscheen van zijn hand ook ‘Attitude in a box’, een kaartenset speciaal ontworpen om attitudes op een snelle manier te detecteren.

Meer info?

Bij Margot Vandermeulen via
margot.vandermeulen@voka.be of 0499/ 23 48 54 
of
https://www.schoolforrecruitment.be/
https://www.sliminterviewen.be
 

Adres

Voka Vlaams-Brabant kantoor Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

Leden: €165.00
Niet-leden: €290.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Bespaar tot 40% van je investering via kmo-portefeuille.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

inschrijven voor deze infosessie kan via inschrijvingen.vb@voka.be of via de oranje inschrijfknop

ING
Proximus
SD Worx
Grant Thornton
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad