Vastgoedclub: Herman Teirlinckgebouw (Tour & Taxis)

19/06/2017

Voor deze vastgoedclub nodigen we u graag uit op de werf van het Herman Teirlinckgebouw op Tour & Taxis in Brussel. De eerste steen werd bijna twee jaar geleden gelegd en intussen is het gebouw bijna afgewerkt. In augustus zullen 2.600 ambtenaren van de Vlaamse regering hun intrek nemen in het gebouw. U krijgt de unieke kans om in primeur al een kijkje te nemen in dit gloednieuwe gebouw.

Niet alleen wordt dit het grootste vrijstaande kantoorgebouw in Brussel, daarnaast blinkt het ook uit in duurzaamheid. De Brusselse Regering heeft strikte criteria opgelegd, zodat het gebouw een passief-certificaat kan ontvangen.

Met het oog op een aantrekkelijke werkomgeving is gekozen voor een laagbouw van slechts 6 verdiepen, met grote horizontale vloervelden. Het gebouw wordt gekenmerkt door een overdekte binnenstraat. Deze loopt door de lengte van het gebouw en ligt op één as met die in het Koninklijk Pakhuis. Alle gemeenschappelijke functies, zoals het restaurant, de ontvangstruimtes en auditoria, bevinden zich op deze binnenstraat. Op de hogere verdieping zijn de kantoorvloeren gesitueerd rondom vier grote groene glazen wintertuinen.

Benieuwd naar deze architecturale parel? Terecht, want een bezoek écht de moeite waard!

Programma

  • 16.30 u.: Ontvangst in Hôtel de la Poste
  • 17.00 u.: Presentatie over het project door Peter De Durpel, COO van projectontwikkelaar Extensa Group
  • 17.30 u.: Rondleiding in Herman Teirlinckgebouw
  • 18.30 u.: Presentatie "Het nieuwe werken in de Vlaamse administratie" door projectleidster Trees Verhoogen (Facilitair bedrijf Vlaamse Gemeenschap)
  • 19.00 u.: Walking buffet en netwerking
  • 21.00 u.: Einde

Meer info bij

Kristien Put via kristien_put@voka.be of 0497 12 22 69.

 

Eventpartner

Federale Verzekering

Partners