Skip to main content
Persoonlijke vaardigheden

Van stress naar succes

Workshop: In deze resultaatgerichte opleiding leren we je op welke manieren je stress bij jezelf en in jouw team kan erkennen en kan omzetten naar positieve energie.

Iedere organisatie wenst medewerkers aan boord te krijgen of te behouden die dagelijks een gezonde motivatie en betrokkenheid aantonen.

Wanneer je steeds meer energie in je job steekt dan je eruit haalt, gaat je energieniveau uit balans zijn. Je batterijen lopen stilaan leeg en ze lopen zo leeg dat je ze uiteindelijk ook niet meer opgeladen krijgt tijdens het weekend of tijdens je vakantie. Je bent moe, uitgeput (op mentaal en fysiek niveau), je zelfvertrouwen zakt en je hebt het gevoel dat je je job niet meer naar behoren kan en wil uitvoeren.

In deze resultaatgerichte opleiding leren we je op welke manieren je stress bij jouzelf en in jouw team kan erkennen en kan omzetten naar positieve energie.


Programma

  1. Inzicht in stress en veerkracht en hoe dit ons en ons werk beïnvloedt

    Tijdens de voormiddag wordt de focus gelegd op het herkennen van bepaalde symptomen en gedragingen bij mensen die te kampen hebben met stress en energieverlies. Er zal gekeken worden naar het fenomeen stress, om dit beter te begrijpen en onder controle te kunnen houden. Tevens zal er ingegaan worden op kenmerken van veerkracht en draagkracht.
     
  2. Oefeningen om stress te leren herkennen, stresshanteringsmethodieken te gebruiken en veerkracht te verhogen

    In de namiddag komt de praktische kant aan bod. Zo zal er dieper ingegaan worden op de tools en handvaten om stress te kunnen herkennen, zowel bij jezelf als bij collega's. Aan de hand van concrete tools, oefeningen en praktijkvoorbeelden helpen we je op weg om stress om te zetten in positieve energie.

Je zal naar huis gaan met praktische tips en acties die meteen in de realiteit toegepast kunnen worden, waardoor de productiviteit in jouw werkomgeving stijgt.


Doelgroep

Voor iedere medewerker die binnen zijn werkomgeving veel stress ervaart en hier proactief mee wil omgaan. Leidinggevenden, teamleaders, project managers, people managers, ... die efficiënter, productiever en kwalitatiever hun mensen willen managen.


Docent

Dominique Hendriks, Ucare - Senior HR consultant/ Coach en Burn-out Expert

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limurg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 340,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo