Skip to main content
Participatief proces

Themasessie 'Participatief proces'

Health Community organiseert op donderdag 4 juni 2020 de themasessie 'Participatief Proces' van 13u30 bij Voka te Brussel (einde voorzien om 15u30).

Doelstelling burger en bevolking: Jij (en jouw mantelzorgers) worden volop geïnformeerd over en betrokken bij de ondersteuning via welzijn en zorg. Beslissingen worden gezamenlijk genomen, in onderlinge samenspraak met professionals. Welzijn en zorg vertrekt vanuit jouw behoeften en doelstellingen, op maat voor zover als mogelijk. Vanuit 100% transparantie over kwaliteit en kost kan je bewust keuzes maken in het aanbod. Tegelijk is er voldoende inspraak van gebruikers op organisatie- en beleidsniveau. Peer-to-peer, gebruikersorganisaties en ervaringsdeskundigheid versterken het participatief proces. Ook het ondernemerschap van gebruikers en mantelzorgers wordt benut en aangemoedigd.

Doelstelling operationeel: Participatie versterken via gerichte maatstaven, transparantie, shared decision making tools. Daarnaast versterken we digitale participatie en gezondheidswijsheid. En we moderniseren de betrokkenheid van de mantelzorg. Governance- en financieringskaders juist zetten t.a.v. de gebruikers, gebruikersorganisaties en peer-ondernemers. Betalingsmodellen in welzijn en zorg voldoende vraaggestuurd maken en op maat inzet op juiste welzijn en zorg (personalised).

In dit traject bekijken we samen met gespecialiseerde partners hoe we participatie een boost kunnen geven waar nodig, via zowel dienstverlening als producten. We delen best practice en leren van voortrekkers in eigen land en internationaal.

Doelpubliek: gebruikers- en patiëntenorganisaties, alle deelsectoren welzijn en zorg, industrie en kenniscentra.
 

Adres

Voka
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op 3 juni 2020.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community

 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
SD  Worx