Skip to main content

Studie- en netwerkmissie Uruguay en Argentinië

Onder leiding van gouverneur Cathy Berx en voorzitter Stéphane Verbeeck organiseert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een exclusieve studie- en netwerkmissie naar Uruguay en Argentinië van vrijdag 10 tot en met donderdag 16 november.

Waarom meegaan?

 • Ontdek de havenstad Montevideo, het economische centrum van Uruguay. De stad ligt aan een natuurlijk gevormde haven en huisvest het hoofdkantoor van de Mercosur.
 • Leer het bruisende Buenos Aires kennen, hoofdstad van Argentinië. Een magische plaats waar de architectuur en wereldse sfeer van een Europese hoofdstad gepaard gaat met de zakelijke energie van Latijns-Amerika, terwijl in de straten de zwoele tango wordt gedanst.
 • Krijg via toppolitici, lokale maar ook Belgische ondernemers ter plekke feedback rond de Uruguayaanse en Argentijnse politieke en economische context en opportuniteiten. Dankzij deze officiële delegatie kunnen we u introduceren bij lokale topcontacten.
 • U kunt maximaal netwerken met andere eigenaars, collega-ondernemers of business development managers om zaken te doen met uw bedrijf. Met lokale Kamers van Koophandel en FIT regelen we efficiënte b2b-meetings met buitenlandse prospecten op maat (op uw specifieke vraag).

Programma*

URUGUAY

 • Welkomstreceptie.
 • Exclusieve briefing door Katoen Natie & rondleiding in het bedrijf.
 • Havenbezoek.
 • Typisch Latijns-Amerikaans netwerkevenement.
 • Ontvangst door de Kamer van Koophandel Uruguay en door Uruguay XXI met een seminarie rond zakendoen en investeren in Uruguay en interessante b2b-meetings.

BUENOS AIRES

 • Welkomstbriefing door de Belgische ambassadeur i.s.m. FIT. Aansluitend ook een netwerkmoment met lokale ondernemers en bedrijven.
 • Ontvangst in de haven met uitleg rond nieuwe projecten.
 • Seminarie rond zakendoen in Argentinië en economische heropleving van dit land onder president Macri met b2b-meetings
 • Galadiner met Argentijnse topspreker.

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

VERLENGING MENDOZA WIJNSTREEK

Van 16 tot en met 20 november is er een verlenging voorzien om nog dat tikkeltje meer van het ‘echte’ Argentinië te proeven… U verblijft één extra namiddag en nacht in Alvear Palace Hotel in Buenos Aires. We trekken op verkenning in deze tangostad. De volgende dag vertrekken we met een ochtendvlucht naar de prachtige Mendoza wijnstreek, hét belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië. Hier wordt ongeveer driekwart van alle Argentijnse wijn geproduceerd. We logeren er drie nachten in het feeërieke ‘Auberge du Vin’, a Tribute Portfolio Hotel met een indrukwekkend uitzicht op de wijngaarden en de bergen, een buiten- en een binnenzwembad. Naast de typische wijndegustatie(s), trekken we één dag op tocht naar Aconcagua natuurpark, Puente del Inca en Uspallata – genietend van het Andesgebergte.

Deze missie kadert binnen het competentiecentrum internationaal ondernemen waarin Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland de voortrekkersrol neemt. Dit is een concrete realisatie van de ondertekende alliantieverklaring tussen de Voka-Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen, waarbij samenwerking het streefdoel is.

Studie- en netwerkmissie Uruguay en Argentinië

 

Wanneer

Voorwaarden

U verblijft twee nachten in Sofitel M, ideaal gelegen in de wijk Carrasco in Montevideo (inclusief vroege check-in = extra nacht bij aankomst) en twee nachten in Alvear Palace Hotel in Buenos Aires. Deze prachtige vijfsterrenhotels zijn beide iconisch en echte aanraders. Alvear Palace is ook lid van de keten 'The Leading Hotels of the World.'

Inbegrepen: internationale vluchten met Iberia, boottocht van Uruguay naar Argentinië, lokale transfers per bus, vier overnachtingen (plus vroege check-in) in exclusieve vijfsterrenhotels, ontbijt, lunches en diners waar vermeld. Indien gevraagd ook b2b-meetings.

Inschrijven kan tot 4 augustus 2017. Daarna dienen we vluchtmogelijkheden en (vermoedelijk hogere) prijzen te checken.
Het aantal plaatsen is beperkt tot 35, volgens het principe first come first served.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin
Welt white paper