Skip to main content
Studenten opleiden op de werkvloer via werkplekleren
  • Online

Studenten opleiden op de werkvloer via werkplekleren

Wil je er snel bij zijn om een hogeschoolstudent na de zomer of vanaf februari in jouw onderneming te laten werkplekleren? Voka Metropolitan/Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen bieden je de kans om kennis te maken met de volgende opleidingen van Odisee hogeschool.

Bij werkplekleren in een graduaatsopleiding leert de student gedurende minstens één derde van zijn tweejarige opleiding al doende, in jouw onderneming. Bij het postgraduaat is dit ongeveer de helft van deze eenjarige opleiding. Dit laat je toe een young potential op te leiden in jouw werkomgeving, en af te toetsen of hij/zij in jouw bedrijfscultuur past. Vaak vormt werkplekleren een opstap naar een vaste indiensttreding.

De medewerkers van Odisee geven je korte algemene info over vragen als:

  • Wat is een graduaatsopleiding/een postgraduaat?
  • Werkplekleren, hoe gaat dat in zijn werk? Hoe vaak en wanneer komen studenten in jouw onderneming leren? Welke taken kunnen ze bij jou uitvoeren?
  • Wat is de meerwaarde van werkplekleren voor jouw onderneming?
  • Welke stappen zetten om een student bij jou te laten werkplekleren (praktisch en administratief)?
  • Hoe ondersteunt Odisee je hierbij?
  • Wat zijn de ervaringen van bedrijven die nu reeds studenten ontvangen voor werkplekleren?

Stel vervolgens jouw vragen via videochat aan de verantwoordelijken van de verschillende opleidingen en onderzoek of een samenwerking met Odisee rond werkplekleren iets voor jouw onderneming is.

Ben je nu al zeker dat je een student wilt laten leren in jouw onderneming? Voer je aanbod al in via het digitale platform Jobservice van Odisee. De docenten van de opleiding waarvan je een student wilt ontvangen nemen dan contact met jou op.

Kijk je er alvast naar uit om een goede match te maken met de eerstjaarsstudenten programmeren / systemen en netwerken, marketing- en communicatiesupport, accounting administration? Noteer dan 30 november in je agenda. Voka Metropolitan/Vlaams-Brabant en Odisee organiseren dan een match making event waarop je via speeddates met verschillende studenten kunt uitzoeken wie bij jouw onderneming past. Locatie (onder voorbehoud van aanpassing): Voka Metropolitan, Koningsstraat 154/158, 1000 Brussel.

In samenwerking met
 

Studenten opleiden op de werkvloer via werkplekleren

 

Contactpersonen

Rachida Bou M'Barek

Relatiebeheerder | Coördinator Young Voka Metropolitan

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt - Coördinator WELT

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
Made in Vlaams-Brabant
BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Premed
Logo Randstad