Meerdaagse opleiding: Starten door overname

06/11/2018

Zin om te ondernemen, maar liever geen bedrijf van nul uit de grond te stampen? ‘Starten door overname’ biedt een aantal stevige voordelen: dankzij het bestaande klanten-, werknemers- en leveranciersbestand, doen ondernemers die een bedrijf overnemen het over het algemeen beter dan andere starters.

Om de continuïteit van bestaande ondernemingen bij generatiewisseling of overname te stimuleren en in goede banen te leiden, heeft Agentschap Innoveren & Ondernemen een Masterplan voor opvolging en overname ontwikkeld. Dat moet leiden tot meer geslaagde bedrijfsopdrachten in de Vlaamse ondernemingen en vermijden dat expertise en knowhow, samen met de zaakvoerders, op pensioen gaan.

In dit kader werd een opleidingspakket uitgewerkt voor starters die willen overnemen. Het doel van de opleiding is informatieverstrekking die voldoende verregaand is zodat je weet welke vragen je aan je adviseur moet stellen en dat je kan meedenken met je adviseur.

Bovendien verwerf je inzicht in het gehele aankoopproces, leer je de diverse hindernissen te voorzien en verstek je je onderhandelingsbasis.

Programma

Dag 1 - 6 november 2018:

- Overnamelandschap
- Welke criteria zijn belangrijk bij de overname van een bedrijf
- Getuigenis: In 2016 nam Wim Deblauwe het bedrijf Robur Capital over

Dag 2 - 13 november 2018:

- Waardering: Wat is de correcte prijs die je betaalt om een bestaand bedrijf over te nemen?
- Financiering & Subsidies: Verschillende financieringsmethoden en steunmaatregelen van de overheid

Dag 3 - 20 november 2018:

- Legal issues: Transactiestructuur, overeenkomsten…

 

Trainers

- Sequensis
- Robur Capital
- Monard Law

Meer info

Julie Haubourdin via julie.haubourdin@voka.be of 0474 56 45 00

 

banner KLT