Skip to main content
Map

Start2Export2 Indonesië

  • Hybride

Verken jouw mogelijkheden in het vierde grootste land ter wereld

Ben je exporteur en wil je je eerste stappen in Indonesië zetten? Dan is het exclusief begeleidingstraject Start2Export2 Indonesië van Voka en Flanders Investment & Trade iets voor jou!

Doelgroep

Start2Export2 Indonesië is een begeleidingstraject op maat van Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring in dit land. Het aantal deelnemers is beperkt om een goede begeleiding van elke deelnemer te kunnen verzekeren.

Wat mag je verwachten van het begeleidingstraject?                                                                                  

Start2Export2 Indonesië bestaat uit verschillende sessies. Het coachingstraject sluiten we ondernemend af met een praktische zakelijke b2b-missie in februari 2023.

  • Kick-offseminarie - 10 juni: Schrijf je hier in voor dit gratis seminarie
  • Workshop - 19 januari 2023: Praktische workshop
  • Groepszakenreis van 4 t.e.m. 10 februari 2023: Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Jakarta maakt op maat van jouw bedrijf een individueel afsprakenprogramma op met potentiële Indonesische zakenpartners
  • Opvolgingsmoment - datum te bepalen in 2023:  Een informeel evaluatie- en opvolgingsmoment om terug te blikken en verdere ervaringen en tips te delen

Waarom Indonesië?

  • Het BBP in Indonesië kende in 2021 een positieve groei van 3,7%.
  • De Indonesische textielsector is één van de prioritaire industrieën van het land. Momenteel voert Indonesië textielmachines in uit een aantal Europese landen, waaronder België.
  • De uitbouw van infrastructuur voor waterbeheer, afvalwaterzuivering en afvalverwerking vormt ook één van de hot topics.
  • De markt voor medische apparatuur en medische hulpmiddelen in Indonesië heeft een totale marktwaarde van 1 miljard dollar met verwachte jaarlijkse groeicijfers van meer dan 10%.
  • Vlaamse bedrijven die voor de eerste keer kapitaalgoederen naar Indonesië exporteren, kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van een subsidie van 35% op het contractbedrag.

Interesse?

De inschrijvingen gaan van start vanaf het kick-off moment. Om je als deelnemer een maximale kwaliteit te garanderen, vormen de begeleidende workshops en missie inhoudelijk één geheel.

Je zal als deelnemer in totaal twee facturen ontvangen, met hierbij € 200 die wij factureren vanuit Voka aan deelnemers voor het voortraject. FIT factureert de organisatiekosten voor de missie zelf, een variabel bedrag met als betalingsvoorwaarde dat de helft vooraf wordt betaald,  de andere helft later.  

Partners

Contactpersoon

Alexander Beersmans

Coördinator internationale netwerken

Wanneer

Prijs

Prijs voor de groepszakenreis TBA.

€200 (+ €100 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) excl. btw voor de begeleidingssessies

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van het begeleidingstraject en de groepszakenreis.

Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

Voorwaarden

Je zal als deelnemer in totaal twee facturen ontvangen, met hierbij € 200 die wij factureren vanuit Voka aan deelnemers voor het voortraject. FIT factureert de organisatiekosten voor de missie zelf, een variabel bedrag met als betalingsvoorwaarde dat de helft vooraf wordt betaald,  de andere helft later.

U kan enkel inschrijven voor het volledige traject (Kick-off niet inbegrepen).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering