Skip to main content
Future-proof

Seminarie: Wees 'future-proof' op btw-gebied!

De Brexit, de opmars van e-commerce, de verplichte CTP-certificatie, de btw-controles die aan voortdurende wijzigingen worden onderworpen,... Meer dan ooit is btw een materie die in volle transformatie is. Na een periode van relatieve rust moet uw onderneming zich gaan voorbereiden op een waaier aan wijzigingen die voor de deur staan.

Tijdens dit seminarie geven we een overzicht van wat deze veranderingen concreet inhouden en gaan we dieper in op de gevolgen voor uw onderneming. We staan ook stil bij welke stappen u nu reeds kan zetten om uw onderneming optimaal voor te bereiden.

Volgende onderwerpen komen zeker aan bod:

  • Handel drijven met het Verenigd Koninkrijk: hoe kan u zich voorbereiden op de Brexit?
  • CTP-certificatie of ‘bewijs van goed btw-gedrag’. Dit is een toekomstig noodzakelijk statuut waar iedereen zich nu al dient op voor te bereiden. Dit statuut zal vereist zijn voor elke onderneming die goederen aankoopt of verkoopt binnen Europa.
  • E-commerce: de steeds groeiende markt van webshops heeft er voor gezorgd dat Europa vereenvoudigingsregels voorziet. Zowel voor inrichters van een webshop als voor ondernemingen die online aankopen, moeten deze regels gekend zijn.
  • Bewijs van de btw-vrijstellingen: vrijstelling intracommunautaire leveringen, uitvoer,… Volgens de wet dient er een vervoer te zijn door de koper of de verkoper als één van de voorwaarden voor de vrijstelling. Na jaren van tolerantie wordt deze voorwaarde nu steeds meer geviseerd en afgedwongen. Vaak heeft dit als gevolg dat de vrijstelling verworpen wordt met invordering van btw, boetes en interesten tot gevolg.
  • De gewijzigde btw-controles: er zijn steeds meer controles en de manier waarop deze uitgevoerd worden, is ingrijpend aan het veranderen. Hoe bereidt uw onderneming zich hier het best op voor?

We volgen uiteraard de actualiteit verder op de voet en voegen op basis daarvan relevante onderwerpen toe. We gaan zoals steeds ook graag in op uw specifieke bekommernissen en vragen.

Dit seminarie is uitermate geschikt voor financiële medewerkers, accountants en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie. Opgelet: de sessie is niet toegankelijk voor professionele dienstverleners binnen accountancy, financial advisory en tax services.

Gastsprekers

Claire Verstraete, Deloitte Private|Accountancy & Advisory|Tax & Legal

Luc Heylens, Deloitte Private|Accountancy & Advisory|Tax & Legal

Meer info?

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kan u contact opnemen met Tom Vermeersch.

In samenwerking met

Deloitte

Adres

Deloitte Roeselare
Kwadestraat 151
8800 Roeselare

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 180 euro
  • Niet-leden:   240 euro

Ontbijt, dranken en syllabus zijn inbegrepen in de prijs.

Extra

Bespaar via de kmo-portefeuille!
Erkenningsnummer: DV.O104126
kmo

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx