Skip to main content

Seminarie: Update ladingzekering

Enkele jaren na invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR, zijn nog steeds veel bedrijven niet of onvoldoende op de hoogte van de wijzigingen en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Met dit seminarie geven we je graag een update en gaan we dieper in op deze wetgeving, zodat je helemaal mee bent.

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving rond ladingzekering. Deze omvatten de regels rond ladingzekering en de  bijhorende verantwoordelijkheden voor zowel verladers als afzenders. De regels verschillen sindsdien op federaal, Waals én Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijziging treft elke onderneming die goederen verstuurt, en heeft dus allicht ook een impact op jouw bedrijf. Met deze update over de nieuwe wetgeving, helpen we je graag op weg om verder conform de wetgeving te handelen.

Spreker

Geert Frans, zaakvoerder GeerT bv

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O'Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 200 euro
Niet-leden: 300 euro

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag