Seminarie: Proeven van de grens

13/11/2018

Door hun ligging vlakbij Wallonië en Frankrijk kunnen West-Vlaamse bedrijven optimaal profiteren van de Franse en Waalse arbeids- en afzetmarkt. Toch blijven er altijd enkele barrières die u moet overwinnen. Unizo, Voka en VDAB nodigen u daarom uit op het seminarie Proeven van de grens, waarbij we u tijdens drie korte en krachtige workshops wegwijs maken in een aantal thema's. Per workshop voorzien we bovendien proevertjes om uw kennis over de grensoverschrijdende mobiliteit op smaak te brengen. Zo kruiden we letterlijk en figuurlijk onze workshops.

Programma

18.00 uur: 
Onthaal

18.30 uur: 
Dieter Coussée | VOKA - Belangenbehartiging Noord-Frankrijk
Inge Peeraer | VDAB Verwelkoming

Vanaf 18.50 uur: 

Workshop 1
Monika Geldhof | VDAB

In deze workshop overlopen we kort welke Vlaamse tewerkstellingsmaatregelen van toepassing zijn voor jouw toekomstige Waalse en Franse werknemers. Daarnaast leggen we uit welke Vlaamse en Waalse tewerkstellingsmaatregelen cumuleerbaar zijn. Ook de individuele beroepsopleiding (IBO) is mogelijk voor Franse en Waalse werknemers. Wat houdt de IBO-opleidingsmaatregel nu precies in?

Workshop 2
Tine De Bevere | VDAB

Rekruteren van Waalse en Franse werknemers. Hoe pak je het aan? Welke ondersteuning en begeleiding kan VDAB jouw bedrijf geven? Hoe werkt VDAB samen met de Waalse en Franse arbeidsbemiddelingsdiensten?

Workshop 3
Griet Popelier | Biscuits Popelier

In deze workshop getuigt Griet over de voor- en nadelen van werken met Franstalige medewerkers. Waarom zou je werken met Franstalige werkzoekenden? Wat zijn de valkuilen? Waarop moet je letten en hoe bevorder je de integratie op de werkvloer? Geen grote theorieën, maar een open en eerlijke getuigenis vanuit de praktijk.

20.30 uur: 

Barbel Beyens | VDAB Slotwoord

Tot 22.00 uur: 

Netwerkmoment

Deelname aan dit seminarie is gratis, inschrijven kan via deze link (t.e.m. maandag 5 november 2018). 

Dit vonden de deelnemers van de vorige editie: 

Veerle Wittevrongel | Turbo's Hoet
“Het event Proeven van de Grens was zeer goed uitgewerkt. Iedereen werd in kleine groepjes verdeeld en op die manier konden we perfect de verschillende workshops meevolgen. De thema’s die werden aangehaald waren zeer interessant en met de info die ik meekreeg kon ik de dag erna onmiddellijk aan de slag. Dat we daarnaast nog culinair verwend werden met verschillende hapjes was top! Zeker voor herhaling vatbaar.“

Charlotte Speelman | Randstad Inhouse Services
"Proeven van de Grens is een verfrissende combinatie van nuttige workshops en professioneel netwerken. Elke spreker was een expert in zijn/haar vakgebied waardoor de avond inhoudelijk zeer vernieuwend en interessant was. Dat elke workshop werd afgesloten met een heerlijk gerechtje was letterlijk en figuurlijk de kers op de taart."

VDAB      Voka      Unizo      Interreg