Skip to main content

Seminarie: Hoe uw vennootschap(pen) fiscaal structureren?

Bij verdere groei van het bedrijf, een extra activiteit of aankoop van vastgoed, stelt de vraag zich steeds: Blijven we alles onderbrengen onder 1 vennootschap of gaan we een bijkomende vennootschap oprichten? Beide hebben voor- en nadelen, maar wat is voor uw onderneming de beste keuze?

In dit seminarie van een halve dag willen we u inzicht geven in de verschillende types vennootschappen om uw bedrijf/activiteiten te gaan structureren: via patrimoniumvennootschap, holding, of een extra vennootschap. Wanneer is welke vorm interessant? En wat zijn de implicaties ervan op korte en lange termijn?

En wat indien de bestaande structuur niet meer de beste is? Welke mogelijkheden zijn er dan?

Programma

  • Hoe dient de onderlinge facturatie te gebeuren?
  • Btw-eenheid: een goed idee?
  • Wat na afschrijving van het bedrijfsgebouw? En is afschrijven wel altijd het beste?
  • Wat bij externe verkoop of familiale overdracht?
  • Impact op successie
  • Is het afsplitsen van exploitatie en gebouw aan te raden?

Sprekers

Wouter Massez is fiscaal notarieel jurist bij accountantskantoor Axxi. Hij is gespecialiseerd in successieplanning en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het opzetten van interessante structuren en financiële planningen.

Eddy Delys is accountant en fiscalist bij accountantskantoor Axxi. Hij heeft jarenlange ervaring in fiscale optimalisaties en planningen. Bovendien was hij in het verleden docent in diverse fiscale materies.

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Tine Degryse.

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar tine.degryse@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group