Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Seminarie: Deelnemen aan een overheidsopdracht? Grijp uw kans!
Overheidsopdrachten

Seminarie: Deelnemen aan een overheidsopdracht? Grijp uw kans!

Veel bedrijven aarzelen om deel te nemen aan een overheidsopdrachtenprocedure omwille van de administratieve rompslomp, de idee dat enkel de offerte met de laagste prijs de opdracht binnenhaalt of de formele beletsels die gelden. Nochtans vertegenwoordigen overheidsopdrachten meer dan 15% van ons BNP en is de overheid, waartoe ook de zorg- en onderwijssector behoort, een zeer belangrijke economische speler en handelspartner. Bovendien maakt de recent aangepaste regelgeving het voor kmo’s makkelijker om hun kans te wagen.

"Overheidsopdrachten zijn steeds vriendjespolitiek!” of “Enkel grote bedrijven met dumpingprijzen maken kans op succes”. Het zijn maar enkele van de vele vooroordelen die talloze bedrijven en kmo’s doen aarzelen om deel te nemen aan overheidsopdrachtenprocedures.

Nochtans bieden overheidsopdrachten óók veel opportuniteiten. Aan de hand van een tiental dergelijke gekleurde stellingen worden de belangrijkste hindernissen die de deelname aan overheidsopdrachten in de weg kunnen staan, op praktische wijze genuanceerd en/of weerlegd. Daarbij wordt rekening gehouden met recente wijzigingen in de regelgeving die een versoepeling van dergelijke procedures en verhoogde aandacht voor kmo-deelname beogen. Er worden daarbij verschillende tips aangereikt die uw kansen op een succesvolle gunning kunnen verhogen! Er wordt zoals steeds ook tijd voorzien om in te gaan op uw eventuele vragen en bekommernissen.

Doelgroep

Kleine en middelgrote ondernemingen. Ondernemingen zonder of met weinig ervaring met overheidsopdrachten.

Sprekers

Neil Braeckevelt, Advocaat - vennoot, studeerde rechten aan de Universiteit Gent en volgde in 2002-2003 een aanvullende opleiding (D.E.S.) in Europees recht aan de Université libre de Bruxelles (ULB). In 2002 studeerde hij ook aan de University of Manchester in het kader van het Erasmus-programma. Hij werd in 2003 advocaat aan de balie in Brussel (advocatenkantoren Allen & Overy en Eubelius) en in december 2013 vervoegde hij Crivits & Persyn als vennoot. Samen met Alex De Visscher leidt Neil de praktijkgroep administratief recht. Hij adviseert en treedt hoofdzakelijk op in materies van publiek en administratief recht (stedenbouw, milieurecht, tuchtrecht,...) en (publiek en privaat) vastgoed. Hij focust daarbij ook specifiek op overheidsopdrachten en publiek-private samenwerking (pps). Hij is geregeld spreker op seminaries met betrekking tot dit thema en is tevens auteur van diverse publicaties.

Evelien Vanhauter, Advocaat, studeerde in 2016 af als Master in de rechten aan de KU Leuven. Sinds 2016 is Evelien advocaat aan de balie van Brugge en werkt zij bij Crivits & Persyn. Evelien is actief in de praktijkgroepen administratief recht en vastgoed & verzekeringen. Zij heeft al een ruime ervaring opgebouwd in de materie van de overheidsopdrachten, inclusief procedures voor de Raad van State, uiteenzettingen en publicaties. Ze is tevens laureate van diverse pleitwedstrijden in binnen- en buitenland.

In samenwerking met

Crivits en Persyn

Adres

NH Hotel
Boeveriestraat 2
8000 Brugge

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 180 euro
  • Niet-leden: 240 euro

Maak voor dit seminarie gebruik van de kmo-portefeuille! Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na deze sessie. Het erkenningsnummer van Voka: DV.O104126.

kmo

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx