Skip to main content
Blockchain

Seminarie: Blockchain voor logistieke toepassingen

Blockchain is wellicht één van de meest gehypete maar ook minst begrepen begrippen van de laatste jaren. Het is een digitale technologie die het mogelijk maakt om via een “gedistribueerd grootboek” allerlei soorten informatie, documenten en eigendommen door te geven in een netwerk. Deze transacties vinden plaats op een veilige manier, zonder dat hier een centrale autoriteit (bv. een overheid of een bank) voor nodig is.

De onderliggende wiskunde van blockchain dateert reeds van 2008, maar werd aanvankelijk slechts door een handvol specialisten gevolgd. Door het waanzinnige succes van de Bitcoin werd het begrip echter plotseling op het economische wereldtoneel gekatapulteerd.

Ook in transport en logistiek treedt blockchain meer en meer op de voorgrond. Niet alleen bedrijven als Maersk-IBM maar ook publieke spelers zoals de Belgische douane zien er dé manier in om logistieke netwerken drastisch te vereenvoudigen en te versnellen. In dit seminarie leggen we in heldere taal uit waar blockchain nu precies om draait, en wat de impact ervan kan zijn op transport en logistiek.

Moderator

Sven Verstrepen, Head of Supply Network Innovation & Analytics, Ahlers n.v. Ahlers is een internationale logistieke groep met hoofdkwartier in Antwerpen. Het bedrijf stelt wereldwijd 850 mensen te werk en is al meer dan 100 jaar een pionier in de wereld van logistiek en transport. Om de vinger aan de pols te houden van de snel evoluerende innovaties in supply chain management, creëerde het bedrijf een gespecialiseerde afdeling, Ahlers Supply Network Innovation & Analytics (ASNIA).

Meer info 

Heeft u interesse in dit seminarie? Inschrijven kan via deze link of door contact op te nemen met anouk.andries@voka.be

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

kmo-portefeuille

Erkenningsnummer Voka voor opleidingen:  DV.O104126

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka

Hulp nodig?

DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx