Skip to main content
ScOUT!ng+ Industrie 4.0

VOLZET Scouting Industrie 4.0

Deze Scouting is volzet.
Ongetwijfeld heeft u al ergens een presentatie over de vierde industriële revolutie gevolgd. De theorie lijkt evident, als consument komen wij dagelijks in contact met big data en de cloud via onze smartphones. Maar in de industrie is zo’n evolutie minder vanzelfsprekend. Bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur overboord gooien. 

Met het netwerk scOUT!ng+ Industrie 4.0 speuren we naar zes innovatieve productiebedrijven en brengen hen een bezoek. Deze voornamelijk West-Vlaamse pioniers hebben de eerste stappen gezet richting Industrie 4.0 en trachten pijlers te integreren in hun productieproces. Naast een getuigenis van het gastbedrijf, krijgen ook twee onafhankelijke providers van de technologie het woord. De focus ligt op de transformatie. Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren? Welke fase gaat eraan vooraf? Vervolgens worden we in groep meegenomen voor een anderhalf uur durende rondleiding door de productie en krijgen we de achterliggende uitleg. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie. Een unieke opportuniteit!

De digitale folder kunt u hier bekijken. 

Deelnemende bedrijven

 • CNHi - 11 september
  Collaborative tools in production I AR I VR
 • Sioen - 9 oktober
  Datacaptation for Quality control I Preventive maintenance
 • Vandewiele - 13 november
  Autonomation I Electrification I AGV's
 • Barco - 22 januari
  Flexible Assembly
 • Niko - 19 februari
  Cobots I Robots
 • beMatrix - 27 maart
  Digitalisation

Programma van elk bezoek

Naast een getuigenis van het gastbedrijf, krijgen ook twee technologie providers het woord, waarna vervolgens de rondleiding door de productie plaatsvindt. Na de rondleiding heeft u de mogelijkheid om te netwerken tijdens de lunch die u aangeboden wordt door Voka.   
 

 • 8.30u     Ontvangst met koffie, verwelkoming door Voka West-Vlaanderen
 • 9.00u     Getuigenis van het gastbedrijf over de implementatie
 • 9.30u     Toelichting provider 1
 • 10.00u   Toelichting provider 2
 • 10.30u   Rondleiding op de werkvloer met focus op de technologische pijler van Industrie 4.0
 • 12.00u   Lunch ter plaatse met mogelijkheid voor Q&A en netwerking
 • 13.30u   Einde

Doelgroep

Lean Managers, Lean Experts, Opex Managers, Quality Managers, Production Managers, Industrial Engineers die op de payroll staan van een Industrieel maakbedrijf en mede verantwoordelijk zijn voor de transformatie van hun productieapparaat. Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor het desbetreffende bedrijfsbezoek.

Inschrijven

First come, first served. Omwille van het praktische karakter van deze scouting, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 30. Inschrijven kan enkel voor de hele reeks, niet per bezoek en kan via de oranje knop rechts onderaan of deze link. Voor meer informatie, neem gerust contact op met projectverantwoordelijke Britte Ødegård.

Deze scOUT!ng+ Industrie 4.0 wordt georganiseerd ism Flanders Make

In the pipeline

Industrial scOUT!ng: start 11 oktober- link
Warehouse scOUT!ng: start 16 oktober - link

logo's

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1095 euro p.p.
 • Niet-leden: ledenprijs + 50%

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

kmo-portefeuille

Erkenningsnummer Voka voor opleidingen:  DV.O104126

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatievoorwaarden

Annuleren kan enkel per mail (naar britte.odegard@voka.be) tot 7 werkdagen voor het eerste bezoek. Een ingeschreven deelnemer mag door een collega laten vervangen mits melding vooraf. Bij latere annulering blijft het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht. 

De deelnemer geeft de toestemming aan Voka om de persoonsgegevens op te nemen in de databestanden van Voka. De privacy wetgeving zal gerespecteerd worden. Voka behoudt zich het recht om een Lerend Netwerk-groep te annuleren indien te weinig deelnemers (minimum 12).

Als er zich binnen de groep concurrentie voordoet, dan wordt de deelname van het concurrerende bedrijf voorgelegd aan de eerst ingeschreven deelnemer. Deze heeft het recht om deelname te weigeren, omwille van concurrentiebeding en vertrouwelijke informatie.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx