Sales Classes

08/10/2018

Doorloop het hele salesproces in 7 interactieve ateliers begeleid door experts. Vanaf 8 oktober 2018.

Via praktijkgerichte workshops brengen we het volledige salesproces in kaart. Kennis- en ervaringsuitwisseling zijn hierbij cruciaal. U bepaalt of u het volledige salestraject doorloopt of enkele workshops volgt. 

8 oktober 2018 | Salesstrategie (Class 1)

Van product selling naar consultative selling
Tijdens deze workshop brengt u structureel in kaart welke waarde uw product of dienst levert aan uw klant, hoe het sales proces eruitziet en u dit optimaliseert, wie uw beste klanten zijn en in welke van uw klanten u best (tijd) investeert. Deze info dient als basis voor het opstellen van een commercieel actieplan.

Trainer: Jozefien De Feyter (Medeoprichter van Blinc Sales Institute)

5 november 2018 | Succesvol pitchen bij elk type klant (Class 2)

Tijdens deze praktische en resultaatgerichte workshop ontdekt u uw verkopersprofiel, verwerft u inzicht in types van klanten en leert u hoe u de interesse prikkelt bij iedereen die u ontmoet. U verneemt hoe u uw boodschap kan afstemmen qua inhoud en tone-of-voice om zo de klik met uw gesprekspartner effectief in de hand te werken.

Trainer: Jozefien De Feyter (Medeoprichter van Blinc Sales Institute)

6 december 2018 | Nooit meer koud prospecteren (Class 3)

Velen zien er zich tegenop om de telefoon te nemen en koud te prospecteren. U weet namelijk niet hoe men zal reageren. U loopt het risico om afgewezen te worden en kille, soms zelfs negatieve reacties te krijgen. Tijdens deze interactieve sessie leert u hoe u ervoor zorgt dat potentiële klanten zelf naar u toekomen. Wist u bijvoorbeeld dat 70% van de new business komt via doorverwijzing?

Trainer: Geert Delobelle (Zelfstandig business consultant bij Thomas International Belux)

21 januari 2019 | Optimaliseer uw salesgesprekken (class 4)

Tijdens deze workshop leert u diepgaand polsen naar de behoefte van uw klant via diverse vraagtechnieken. De focus ligt op het voeren van een strategisch gesprek dat toch naturel overkomt, zowel face-to-face als telefonisch. Naast mondelinge vaardigheden, bekijkt u ook uw huidige e-mailcommunicatie en verneemt u hoe u deze optimaliseert.

Trainer: Jozefien De Feyter (Medeoprichter van Blinc Sales Institute)

15 februari 2019 | Onderhandelen tot de deal (Class 5)

Onderhandelen is het nieuwe normaal geworden. Zeker prospecten onderhandelen quasi allemaal. Ze zijn ervan overtuigd dat u onderhandelingsruimte hebt en willen er dus meer uithalen. Dat is voor u helemaal niet evident. Hoe er toch uit geraken en een win-win realiseren? Tijdens deze interactieve sessie vertrekt u van uw eigen cases. Zo leert u meteen gepaste antwoorden te geven en hebt u een grotere kans op het afronden van uw deals

Trainer: Geert Delobelle (Zelfstandig business consultant bij Thomas International Belux)

15 maart 2019 | Klantretentie: hoe klanten binden aan uw bedrijf? (Class 6)

Tijdens deze interactieve sessie krijgt u strategische inzichten in de manier waarop u uw klantenrelaties beheert en opvolgt. Daarnaast krijgt u een resem tips over hoe u aan cross-selling en upselling kan doen zowel telefonisch als face-to-face. Tot slot verneemt u hoe u door een klacht goed aan te pakken van uw klant een ambassadeur maakt.

Trainer: Geert Delobelle (Zelfstandig business consultant bij Thomas International Belux)

29 april 2019 | Extra workshop: ontdek uw verkoop-DNA 

Deze opleiding heeft het Enneagram als basis, een waarden gebaseerd model met diepgang dat contextonafhankelijk is. Het geeft u inzicht in de achterliggende motieven van uw commerciële drive. Wat motiveert u om te doen wat u doet? Wat geeft u stress? Hoe laadt u zich op? En vooral... hoe bereikt u vol potentieel? 

Trainer: Jozefien De Feyter (Medeoprichter van Blinc Sales Institute)
Prijs €360, incl. verzorgde lunch en syllabus 

Voor wie?

Voor zaakvoerders, business developers, medewerkers die hun verkoopvaardigheden willen optimaliseren via een praktijkgerichte sales training. Het is mogelijk om andere medewerkers af te vaardigen afhankelijk van de sessie. 
 

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Zerline Van Acker of bel 0494 47 91 49.